Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Corbeil po úderoch vyrážačkou: U nás v Kanade je to bežné

Rozhodujúce zápasy vo väčšine kolektívnych športov sa vyznačujú zvýšeným napätím, častými strkanicami a v záverečných minútach neraz aj hromadnými bitkami.

06.04.2015 22:52 , aktualizované: 07.04.2015 09:58
Tomáš Hrnka, Mathieu Corbeil Foto: ,
Zľava: Tomáš Hrnka z Košíc a Mathieu Corbeil z Banskej Bystrice.
debata (1)

Na Veľkonočný pondelok bolo v Banskej Bystrici všetko naruby. Iskrilo sa už po prvých sekundách a "hriešnikom“ bol ten, od ktorého by to čakal málokto.

Vo štvrtom finálovom dueli proti Košiciam sa pustil do šarvátky aj domáci brankár Mathieu Corbeil. "Keď som to videl, hneď mi bolo jasné, ako sa to skončí. Gólman by proti súperovi nemal svoju vyrážačku ani len vystrčiť, nieto ho ňou udierať. Mne sa to ešte v živote nestalo,“ hodnotil situáciu z opačnej strany ľadu brankár Košíc Alexandr Hylák.

Prebiehala iba 45. sekunda stretnutia, keď sa spod dezorientovaného Corbeila pokúšali útočníci Košíc pretlačiť puk do bránky. Kanadského brankára však situácia tak vytočila, že neváhal súperových hráčov "vyšibať“ svojou vyrážačkou po helmách. Za tento svoj azda jediný príspevok do priebehu stretnutia si vykoledoval päťminútový trest a vylúčenie do konca duelu.

Po jeho konci už so širokým úsmevom na perách vysvetľoval svoje počínanie. "U nás v Severnej Amerike sú takéto súboje bežné. Nechcem však, aby to vyznelo ako ospravedlnenie, o tomto pravidle som mal jednoducho vedieť,“ povedal o situácii zo začiatku zápasu Corbeil.

"Je to absolútne prirodzená reakcia brankára, ktorý sa takto chráni. Teraz však už viem, že tu v Európe sa to nerobí,“ doplnil 23-ročný Montrealčan.

Ten najprv zamieril na striedačku, ale keď ho spoluhráči upozornili, že musí do šatne, nahnevane buchol hokejkou o mantinel. "Chcel som zostať na lavičke a sledovať odtiaľ zvyšok stretnutia, ale rozhodcovia ma poslali do kabíny. Bol som veľmi smutný, chlapcov som nechal v štichu, víťazstvom mi však spravili veľkú radosť. Som na nich hrdý,“ poznamenal.

Na otázku, či to bola jeho prvá bitka v kariére, zareagoval takto: „Veď žiadna nebola, iba taká menšia strkanica," skonštatoval.

Spoluhráči sa podla neho na celej situácii smiali. „Špeciálne po zápase, keď vedeli, že toto vylúčenie nemalo negatívny vplyv na jeho priebeh,“ priznal.

Dobrú náladu Corbeilovi nakoniec pokazila až posledná novinárska pripomienka. O tom, že piate finále v Košiciach bude môcť za trest v hre sledovať maximálne z tribúny, vôbec netušil. "Neviem o tom. Vážne? Fuuu, tak to je zlé. Čo už, stáva sa…,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Mathieu Corbeil