Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bystrici vrátil nádej sviatočný strelec. Čížekovi hokej na Slovensku zachutil

Do zápasu vstúpili nezvyčajne nekoncentrovane, v prvej polovici finálového zápasu diktoval tempo súper. Potom však z ničoho nič švihom vystrelil útočník Lukáš Handlovský a rozhodol o tom, že Banskobystričania zväčšili šancu na premiérový extraligový titul. A že Košičania sa ešte minimálne raz predstavia pred vlastným publikom.

06.04.2015 11:16
Banská Bystrica, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Banskej Bystrice.
debata

„Super, konečne sme vyhrali. V Košiciach sme zbytočne chybili, teraz sa nám ich podarilo ubrániť. Košice sú schopné premeniť všetko, preto si musíme dávať veľký pozor. Nemalo by sa nám stať, že v presilovke pôjdu dvaja na jedného,“ pripomínal staré hriechy autor vyrovnávajúceho gólu Handlovský.

Ten si uvedomoval, že aj jeho zásluhou nezískali Košice prvý finálový mečbal. „Ak by sme opäť prehrali, bolo by to pre nás psychicky horšie. Síl máme dostatok, dobre zregenerujeme a pobijeme sa aj o druhé víťazstvo,“ uviedol 28-ročný útočník.

Veľkým hrdinom tretieho finále bol český obranca Václav Čížek. Z druhého extraligového gólu mal radosť a dával ju aj patrične najavo. „My sa často nestretávame, však?“ smial sa pred skupinkou novinárov, ktorí ho požiadali o rozhovor.

„Som sviatočný strelec a teraz cez sviatky sa to aj potvrdilo… Pri góle som skúsil prestreliť puk pomedzi nohy brániaceho hráča, nebola to žiadna veľká rana, no brankár nič nevidel. Rovnako ani ja, to, že som dal gól, som zistil až pri veľkej radosti Mislava Rosandiča. "Tento gól je môj najdôležitejší v kariére,“ netajil 25-ročný bystrický bek.

Ten si pôsobenie v Banskej Bystrici náramne užíva. Ešte nedávno sa trápil v českom druholigovom Moste a s''am tvrdí, že chvíľami aj strácal motiváciu. „Pripravoval som sa už na baráž v českej druhej lige a zrazu som vo finále slovenskej extraligy. Hrám v prvej päťke s Michalom Handzušom, takže táto sezóna je pre mňa jednoducho rozprávkou. V Bystrici som jednoducho chytil druhý dych,“ priznal Čížek.

Košičania boli po prvom zápase na Horehroní sklamaní. Dobre rozohrané stretnutie totiž stratili za pár minút. „Prvá tretina bola veľmi dobrá, v tej druhej sme si však prehrali zápas. Ušlo nám to za pár minút. Od polovice zápasu hrali naozaj dobre, ani neviem, v čom to bolo. My sme málo strieľali na bránku. Toto musíme zlepšiť,“ hodnotil prehru útočník Adam Lapšanský.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Lukáš Handlovský #Adam Lapšanský #HC 05 Banská Bystrica