Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finalisti na Veľkú noc vezmú do rúk korbáče. Ale iba tie hokejové

Hokejový kolotoč Veľkú noc nepozná. Hoci vyvrcholenie extraligovej sezóny je pre Banskú Bystricu i Košice sviatkom samým o sebe, hráči mohli v nedeľu a v pondelok, kedy boli na programe zápasy číslo tri a štyri, na tradície zabudnúť.

06.04.2015 07:24
Veľká noc, korbáč Foto: ,
Ilustračné foto
debata

„Tieto sviatočné povinnosti určite vypustíme, pre nás je dôležitý iba zápas, na to ostatné bude čas aj po sezóne,“ rázne odmietol akékoľvek oblievanie dievčat útočník Banskej Bystrice Lukáš Handlovský, ktorý v nedeľňajšom zápase (3:1) zavelil k obratu.

Jeho spoluhráč a autor víťazného gólu Václav Čížek po stretnutí žiaril spokojnosťou a bez akejkoľvek predchádzajúcej otázky sa vyhlásil za sviatočného strelca. „A dnes to platí dvojnásobne,“ zasmial sa. Aj pondelok je však sviatok, okorení aj tento deň český bek, ktorý prišiel do Banskej Bystrice z druholigového Mostu, gólom? „Dúfam, že áno,“ poznamenal už vážne.

Čížek rovnako, ako ostatní finalisti, v pondelok nechal korbáč v kúte. „Možno iba manželku trošku vykúpem, inak nič. S rodinou si spravíme príjemný deň,“ tvrdil v nedeľu.

Košičania, ktorí strávili sviatky na cestách a bez rodín, tak mali ešte o dôvod viac na Veľkú noc nemyslieť. „Nie som veriaci, takže tieto dni nejako extra neoslavujem. Zo sviatkov mám najradšej Vianoce a preto som rád, že vtedy máme aj my hokejisti trošku voľno,“ priznal brankár Alexandr Hylák, ktorý si vzhľadom na pravidelnú účasť Košíc v záverečných bojoch play off na hokejové povinnosti v tomto období už zvykol.

„V Košiciach som štvrtý rok a vždy sme na Veľkú noc alebo v jej veľmi blízkom okolí hrali. Tak to vychádza. Pre mnohých chlapcov je to väčšie obmedzenie, ale mne osobne to nevadí,“ dodal český gólman.

Útočník Adam Lapšanský je presný opak. „Aj dnes som bol v kostole pomodliť sa,“ priznal 24-ročný kanonier. „Snažím sa síce myslieť jedine na svoj výkon, to, že sú sviatky si však plne uvedomujem,“ dodal na záver.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HC 05 Banská Bystrica