Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice uhájili domáci ľad. V Banskej Bystrici si chcú priblížiť titul

Potvrdili úlohu favorita a využili výhodu domáceho prostredia. Vyhrali oba zápasy. Prvý jednoznačne 3:0. V druhom síce o rovnaký náskok prišli, ale po samostatných nájazdoch sa nakoniec opäť tešili z víťazstva, tentoraz 4:3.

03.04.2015 18:40
Košice, Banská Bystrica Foto: ,
Košická radosť z prvého gólu vo finále play off.
debata

Hokejisti Košíc vedú vo finále extraligy nad Banskobystričanmi 2:0 na stretnutia. Tretie a štvrté sú na programe na ľade Banskej Bystrice v nedeľu a pondelok počas Veľkej noci so začiatkom o 17.00.

Zverenci Miroslava Chudého skomplikovali vo štvrtok domácim situáciu najmä dvoma gólmi v hre bez brankára. Najprv využil skrumáž po vhadzovaní osamotený kapitán Michal Hudec a 41 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal na dvakrát legionár Patrick White. V predĺžení gól nepadol a v nájazdoch uspel len Košičan Jiří Bicek.

„Prvý zápas nám nevyšiel podľa predstáv. V druhom sme si dokázali, že aj s Košicami môžeme hrať vyrovnaný hokej, rovnako ako s Nitrou. Je to opäť súper, ktorého môžeme zdolať. Štvrtkový zápas nám dodá veľa psychických síl. Len škoda, že sme to nedotiahli do víťazného konca. Príliš často sa nám stáva, že pustíme súpera do vyššieho vedenia. Potrebujeme sa tomu vyhnúť. V nedeľu sa pokúsime dať prvý gól,“ vraví útočník Banskej Bystrice Andrej Kudrna.

V predĺžení bolo jeho mužstvo v psychickej výhode, no pribrzdilo ho vylúčenie a následná hra troch proti štyrom. „Také hlúpe vylúčenie pre veľa hráčov na ľade, to sa už v rozhodujúcich momentoch nesmie opakovať,“ naznačuje Kudrna.

Verí, že v domácom prostredí vyhrá mužstvo okolo Michala Handzuša oba najbližšie zápasy. „Dúfame, že príde plný štadión a fanúšikovia nám vytvoria vynikajúcu atmosféru. Musíme sa sústrediť len na seba, nie na Košice. Stav 0:2 ešte v play off nič neznamená. Nálada v kabíne je pozitívna a odhodlaná. Na domáce duely sa tešíme. Chceme z nich vyťažiť maximum,“ dodáva autor šiestich gólov v play off.

V Košiciach vládne po prvých dvoch finálových súbojoch spokojnosť. V play off sa totiž nik nepozerá na vývoj zápasov či rozdiel v skóre, podstatné sú len víťazstvá. Tie majú hokejisti z východu Slovenska dve.

„Sme veľmi radi, že sme vo štvrtok nakoniec vyhrali. Bolo by veľmi nepríjemné stratiť zápas, v ktorom sme viedli o tri góly. Na tréningu sme si ukázali gólové situácie. Druhý bol zlý. Nemôžeme dostať taký gól po vhadzovaní. Buly nám v druhom zápase vôbec nevychádzali. Vieme, že je to nebezpečné. Vpredu ľahko prídete o útočné pásmo, vzadu zas hneď hrozí strela od modrej. Vhadzovania sa najmä nesmú prehrávať často. V play off rozhodujú o výsledku štandardné situácie – okrem presiloviek a oslabení aj vhadzovania. Vďaka nim sa dostávate do tlaku,“ zdôrazňuje brankár úradujúcich šampiónov Alexandr Hylák.

Košičania počas základnej časti vyhrali všetky tri vzájomné súboje v Banskej Bystrici. Veria, že teraz sa im podarí ukoristiť aspoň jedno víťazstvo. „Všetky zápasy v Banskej Bystrici boli vyhecované, ale zvládli sme ich. Aj teraz tam chceme uspieť. Domáci si iste vytvoria v úvode tlak. Trochu menšie klzisko viac pasuje ich hre. Vpred ich budú hnať aj diváci, ale to by mohlo hrať do kariet aj nám. Samozrejme, radi by sme tam vyhrali aspoň jeden zápas. No momentálne sa sústreďujeme len na duel číslo tri. Štvrtý je ešte priďaleko,“ dodáva český brankár.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HC 05 Banská Bystrica