Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjteka potešili kombinácie a elán. Prehra mrzí

V prvom stretnutí zanechali veľmi sympatický dojem. Dobre rozohratý duel však nedotiahli do víťazného konca.

03.04.2015 17:44
Slovensko, hokej Foto: ,
Hráči Slovenska zdravia trenčianskych fanúšikov.
debata

Hokejisti Slovenska podľahli v prvom prípravnom zápase pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Prahe a Ostrave (1. až 17. mája) Švédom 3:4. Zverenci Vladimíra Vůjteka viedli vo štvrtok v Trenčíne pred 5680 divákmi po prvej tretine 2:0 a neskôr i 3:2, no súper rozhodol o svojom víťazstve 13 sekúnd pred koncom po zbytočnej chybe viacerých slovenských hráčov. Tí budú mať šancu odplatiť Švédom prehru už v sobotu o 17.00 v Bra­tislave.

„S výkonom mužstva som spokojný. Boli sme Švédom vyrovnaný súper v korčuľovaní i kombinácii. Mali sme však trochu smolu v koncovke. Divákom sa musel zápas páčiť. Škoda gólu v závere po taktickej chybe dvoch, troch našich hráčov. To by sa stávať nemalo. Potešilo ma najmä to, že chlapci hrali s elánom a chuťou. Nesnažili sa puky nahadzovať, ale hrali kombinačne,“ pochválil svojich zverencov skúsený český tréner.

Vo výbornom svetle sa ukázal najmä prvý útok Nagy, Marcinko, Hudáček. Celkovo však na slovenských hráčoch nebolo príliš badať, že viacerí z nich mali veľmi dlhú hernú pauzu – až päť týždňov. V bránke dostal príležitosť Ján Laco, ktorý mužstvo viackrát podržal. Len pred prvým inkasovaným gólom nevedel, kde má puk.

„Prvá formácia hrala ozaj dobre. Chlapci boli stále v pohybe, vypracovali si dosť príležitostí a dvakrát skórovali. Na druhej strane neudržali dve oslabenia. Presilovky však Švédi vedia hrať. Dobre zahral aj štvrtý útok Haščák, Lušňák, Dej. Bolo ho na ľade cítiť. Prekvapil ma najmä Dej, ktorý s nami v minulosti často nebol. Veľmi dobre korčuľoval, dobre sa ukazoval v súbojoch, individuálne sa presadzoval a držal puk,“ vravel Vůjtek.

V dnešnom druhom zápase proti tomu istému súperovi plánuje dať šancu všetkým hráčom, ktorí vo štvrtok pauzovali (obrancovia Sersen, Jaroš a útočníci Vandas, Cehlárik, Gríger, Šťastný).

„V príprave chceme vidieť všetkých hráčov, ktorých máme na sústredení k dispozícii. Zloženie útočných trojíc a obranných dvojíc sa bude teraz častejšie meniť. Do šampionátu je ešte ďaleko, chceme si vyskúšať rôzne kombinácie. Do Ostravy pôjde z tohto kádra asi polovica. Druhá ešte hrá vo svojich kluboch a pripojí sa k nám neskôr,“ poznamenal Vůjtek.

Hokejistov prišiel povzbudiť aj Škrtel

Medzi divákmi v Trenčíne bol aj kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel. Po víťaznom dvojzápase s Luxemburskom (3:0) a Českom (1:0) a pred návratom do Liverpoolu si vychutnal prípravný zápas. Po jeho skončení sa na chvíľku zastavil aj v slovenskej šatni.

„Zápas sa mi páčil. Škoda, že chlapci dostali gól tesne pred koncom a prehrali. Je však lepšie inkasovať takýto nešťastný gól teraz v príprave a poučiť sa z neho. Potom to bude na majstrovstvách sveta dobré. Chalanom budem na šampionáte v Česku držať palce,“ vravel Škrtel.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia