Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudec: V play off často rozhoduje psychika

Kapitán Banskej Bystrice Michal Hudec má rovnaký počet extraligových titulov ako Richard Jenčík z Košíc - štyri.

01.04.2015 11:00
Hudec, Bajtek Foto: ,
Boj o finále bol poriadne vyostrený. Banskobystričan Michal Hudec (vpravo) s Filipom Bajtekom z Nitry.
debata (1)

Nezískal ich však v drese svojho aktuálneho zamestnávateľa, ale vo farbách bratislavského Slovana. Dvakrát sa tešil práve v sérii s Košicami (2002/03 a 2011/12). „Keby chlapci potrebovali nejaké rady, čo platí vo finále na Košičanov, som pripravený pomôcť,“ smeje sa 35-ročný útočník.

Koľko novej energie získalo mužstvo postupom cez Nitru?
Nabili sme sa pozitívnou eufóriou. Siedmy zápas bol psychicky veľmi náročný. Každý si bol vedomý, že ak urobí chybu, môže sa pre nás skončiť sezóna. Potvrdilo sa, že psychika je v play off často ešte dôležitejšia než fyzická pripravenosť. Vďaka obrovskej radosti sme po náročnej sérii ani necítili únavu. V pondelok sme si trošku oddýchli a odvtedy sa poctivo pripravujeme na Košice.

Ako veľmi vám pomáha, že sa v závere semifinále chytil Mathieu Corbeil, pôvodne až tretí brankár v tíme?
V sérii s Trenčínom aj v prvých zápasoch s Nitrou nás ťahal Košo (Andrej Košarišťan), no zranil sa. Do bránky musel Andreas (Andersson) a po ňom aj Mathieu. Veľa toho za nás dovtedy neodchytal – len jeden zápas so Žilinou, v ktorom sme mu príliš nepomohli. Aj preto sa mužstvo zomklo. Hrali sme obetavejšie. Verili sme, že keď mu pomôžeme, vráti nám to. Vyšlo to.

V čom bude séria s Košicami iná, než tá semifinálová?
Košice majú kvalitný a skúsený káder. Ôsmy rok za sebou sú vo finále a veľa ich hráčov má vďaka tomu bohaté skúsenosti. U nás je takých výrazne menej. Rozhodovať budú detaily, forma a väčšia vôľa po víťazstve.

Košice sú oddýchnuté, vy v zápasovej praxi. Čo je pred finále lepšie?
Verím, že budeme ťažiť z eufórie. Po sedemzápasovej sérii sa ľahšie naskakuje do finále, no potom vám môžu rýchlejšie ubúdať sily. Ťažko si vybrať, čo je pre mužstvo lepšie.

Tím Banskej Bystrice vystužili skúsení odchovanci. Je cítiť, ako veľmi túžia získať pre rodné mesto titul?
Od začiatku sezóny cítiť, že v tíme je dobrá partia, ktorej základ tvoria odchovanci. Gro mužstva je pokope viac rokov. Aj ja hrám za Banskú Bystricu už štvrtú sezónu, tiež to pre mňa veľa znamená. Všetci vnímame toto finále ako vyvrcholenie postupných krokov v klube. Kolektív je stmelený a stretnutiami play off žije celé mesto.

Ste kapitán, máte štyri tituly, dvakrát ste zdolali vo finále Košice. Radíte spoluhráčom často?
Som druhý najstarší v kabíne a okrem šiestich rokov v Česku som pôsobil celú kariéru na Slovensku. So Slovanom sme vždy hrali o najvyššie priečky, preto som pár titulov pozbieral. Keď sa niekto spýta, ako na Košice, rád mu poradím (smiech). No v prvom rade máme výborných trénerov, ktorí presne vedia, čo treba na súpera vymyslieť. Okrem toho sú tu Tomáš Surový a Mišo Handzuš, ktorí si zahrali play off v úplne iných súťažiach. Mišo získal Stanleyho pohár, o ktorom sníva každý hokejista. Pre mladších je to obrovský zážitok. Majú v sebe veľa energie. Musíme hrať hokej, ktorý nás zdobil počas celej sezóny a môžeme byť úspešní.

Na ktorý titul najradšej spomínate?
Všetky víťazné finále boli krásne. No už je to za mnou, pozerám sa len dopredu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #play off extraligy #psychika #Michal Hudec