Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z eufórie depresia! Ale hokej sa musel páčiť, hľadá pozitíva Školiak

Obrovské sklamanie a beznádej. Hokejisti Nitry dlho nemohli uveriť, že je koniec. Prehrať siedmy zápas série play off v predĺžení, navyše v domácom prostredí... Ťažko si predstaviť horší koniec semifinále.

30.03.2015 15:04
hokej Nitra fanúšikovia Foto:
Fanúšikovia Nitry.
debata

„Bola to výborná séria z oboch strán. V predĺženiach mali Banskobystričania viac športového šťastia, viac šli za víťazstvami. Určite sa nemáme za čo hanbiť. V siedmom zápase sme zo seba vydali všetko. Stodvadsať percent. Z vypracovaných šancí sme však nedali góly. Oni vynikajúco zahrali situáciu v predĺžení. Je koniec,“ ťažko hľadal slová skúsený útočník René Školiak, ktorý prišiel Nitre pomôcť zo Skalice v závere prestupového termínu.

Nitrania veľmi túžili po repríze vlaňajšieho finále. Prehrali v ňom s Košicami v siedmich zápasoch. Teraz chceli východniarom finálovú porážku odplatiť. „Káder bol nastavený na finále. Najvyššie ambície však malo azda až päť tímov. V našej semifinálovej sérii sa stretli dva veľmi vyrovnané. Bohužiaľ, postúpil súper,“ dodal Školiak, ktorý vysoko hodnotí úroveň semifinále:

„Hokej sa musel páčiť fanúšikom z oboch táborov, ale aj ľuďom pri televízoroch. Bola to ukážka, že aj v našej lige sa hrá dobrý hokej. Súťaž sa môže uberať dobrým smerom, keď sa správne nastaví marketing. Extraliga je produkt, ktorý sa stále dá predať, najmä s hráčmi ako sú Handzuš, Stümpel a ďalší.“

Pre zverencov Antonína Stavjaňu bol v ostatných dvoch stretnutiach azda najväčšou prekážkou brankár Mathieu Corbeil. „Mali sme mu dať viac gólov. Šance sme si vypracovávali, len sme ich riešili zbrklo. Je veľký, možno sme mali viac strieľať hore. Plachtiace puky či padáčik vedia brankára, ktorý si veľmi dobre vykrýva priestor, prekvapiť viac než tvrdé strely,“ poznamenal Školiak.

Kto je preňho favoritom finále?

„Káder predurčuje na titul Košičanov. Len nesmú prespať niektoré zápasy, ako s Piešťanmi či Popradom. Teraz už musia hrať šesťdesiat minút koncentrovane. Bez šance však nie je ani Banská Bystrica, rovnako na tom by sme neboli ani my. Očakávam, že vo finále obe mužstvá nadviažu na zaujímavé semifinále. Najmä nech vyhrá hokej a ľudia sa ním bavia.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #René Školiak