Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš: Máme veľa odchovancov, preto sme veľmi chceli postúpiť do finále

Repríza vlaňajšieho finále sa nekoná. Proti Košiciam sa v boji o titul postavia hokejisti Banskej Bystrice. Zverenci Miroslav Chudého vyhrali rozhodujúci siedmy zápas vynikajúcej a vyrovnanej semifinálovej série s Nitrou na jej ľade 2:1 po predĺžení a po prvý raz v histórii postúpili do finále.

29.03.2015 21:02
debata
Takto sa Michal Handzuš z Banskej Bystrice... Foto: SITA, Martin Havran
Michal Handzuš Takto sa Michal Handzuš z Banskej Bystrice radoval z postupu do finále play off.

Košice sú naopak pravidelným finalistom, o titul si teraz zahrajú ôsmy raz za sebou a celkovo môžu vyhrať ligu ôsmykrát. Prvé dva finálové zápasy sú na programe v stredu a vo štvrtok v Košiciach.

"Bola to fantastická séria. Klobúk dole pred Nitrou – vynikajúcim hokejovým mestom a fantastickým mužstvom. Každý vravel, že to bude vyrovnaná séria, čo sa naplnilo. V tíme máme veľa odchovancov a veľmi sme túžili dostať Banskú Bystricu do finále. Jeden večer si to užijeme, ale od pondelka sa už musíme pripravovať na Košice, ktoré sú fantastický súper,“ vravel po stretnutí líder hostí Michal Handzuš.

V elektrizujúcej atmosfére vstúpili do zápasu aktívnejšie Nitrania, no už po 153 sekundách zmrazil zaplnené hľadisko Patrik Lamper. Domáci využili na začiatku druhej tretiny dlhú presilovú hru o dvoch hráčov, keď sa ujala bomba Petra Königa od modrej. Domáci mali viac z hry, no súper výborne prehusťoval priestor pred vlastným brankárom Mathieu Corbeilom. V predĺžení rozhodol Milan Kytnár po krásnej individuálnej akcii Mislava Rosandiča.

"Siedme zápasy sú vždy výnimočné. Vedeli sme, že musíme hrať zodpovedne a najmä zozadu. Bolo to o maličkostiach, oni spravili o jednu chybičku viac než my. Necítim sa byť hrdinom. Všetci sme hrdinovia. Teraz máme dva dni na to, aby sme sa dali dokopy. Čas na oslavy príde až po finále. Mislavovi som sa poďakoval za krásnu prihrávku. No ešte mu to budem musieť zopakovať. Je na ňom vidieť, že hrá v obrovskej pohode a dovolí si takéto veci. Je to skvelé, dúfam, že v tom bude pokračovať,“ rozplýval sa strelec víťazného gólu Kytnár a nezabudol pochváliť ani Corbeila, ktorý bol na začiatku play off len tímovou trojkou:

"Odviedol vynikajúcu prácu. Šiel do bránky bez toho, aby mal hernú prax. No zvládol to. Snažili sme sa mu čo najviac pomôcť. Sme radi, že to vyšlo.“

„Keď sme mali nôž na krku, tak sme vyhrávali. Posledné dva zápasy sme hrali s ním, nemohli sme si dovoliť prehrať. Vďaka tomu sme vo finále. V minulosti som ho už hral, teraz bude prvé za Bystricu, je to emotívne. Minútu po polnoci sa začína príprava na finále, do ktorého vstupujeme s pokorou a rešpektom voči súperovi,“ dodal útočník Michal Hudec.

Nitra obsadila tretiu priečku a ak Košice získajú titul, zahrá si aj v Lige majstrov. V opačnom prípade sa v medzinárodnej súťaži spolu s Košicami objaví Banská Bystrica.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Milan Kytnár #HC 05 Banská Bystrica