Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra sa chystá premeniť prvý mečbal

Hokejisti Nitry naklonili semifinálové misky váh na svoju stranu. V piatom zápase play off extraligy zdolali doma Banskú Bystricu 5:2. V dramatickej sérii vedú 3:2 a už len jedno víťazstvo ich delí od reprízy vlaňajšieho finále s Košicami.

27.03.2015 12:00
Hokejisti Nitry Foto: ,
Hokejisti Nitry.
debata

V prvých štyroch dueloch série otvorili skóre vždy Nitrania. V poslednom to neplatilo. Už v prvej minúte sa ujali vedenia hostia zásluhou ich kapitána Michala Hudeca. „Prespali sme začiatok, ale rýchly gól nás vyburcoval a ešte v prvej tretine sme stav otočili. Nezatiahli sme sa do obrany ani pri dvojgólovom náskoku a pridali ďalšie presné zásahy. Obe mužstvá majú obrovskú kvalitu v ofenzíve. Stačí streliť náhodný gól a súper dostane ihneď krídla,“ konštatuje nitriansky útočník Roman Tománek.

Najlepší strelec tímu po základnej časti (32 gólov) zaznamenal v semifinálovej sérii svoj premiérový presný zásah. „Už som bol trochu nervózny, kedy príde. Pokiaľ budeme víťaziť a získame titul, nemusím už dať gól, aj keď to mám vo svojej pracovnej náplni,“ tvrdí.

Vo vyraďovacej časti sa z vychýreného strelca stáva dvorný nahrávač. Okrem troch gólov doteraz nazbieral sedem asistencií. „Keď nie som v ideálnej streleckej príležitosti, je mi ľúto nahodiť puk zbytočne na bránku. Radšej ho prihrám spoluhráčom v lepšej pozícii.“

Jeho formácia s Jozefom Stümpelom a Lukášom Novákom sa podieľala na všetkých piatich góloch. „Typológiou sme odlišní, ale navzájom sa výborne dopĺňame. Zvykli sme si už na seba. Je jednoduchšie spolupracovať s hráčmi, ktorí vám puk aj vrátia, ako hrať s bojovníkmi, ktorí síce urobia špinavú robotu, ale chýba im konštruktívnosť,“ priznáva 29-ročný krídelník.

V semifinále zatiaľ ani jedno mužstvo nezvíťazilo dvakrát za sebou. Nitrania to môžu zlomiť v piatok v Banskej Bystrici, kde majú prvý mečbal. „Musíme sa pripraviť, že súper bude dohrávať osobné súboje a snažiť sa sériu natiahnuť. Verím, že väčšia kvalita je na našej strane, čo potvrdíme,“ doplnil rodák z Považskej Bystrice.

Počas fyzicky i psychicky náročného play off sa po zápasoch viac venuje regenerácii. „Na konci sezóny toho už veľa nenatrénujete. Dôležité je doliečiť si mierne boľačky a dobre zrelaxovať. Najradšej chodím na ryby, ale zatiaľ nemám rybársky lístok. Najčastejšie si dám prechádzku s priateľkou alebo si doma pozriem dobrý film, ku ktorému si dám jedno pivko s klobásou či slaninou,“ dodal s úsmevom.

Menej dôvodov na radosť mali Banskobystričania, ktorí v piatok od 17.00 zabojujú na domácom štadióne o predĺženie série. „Za kľúčové považujem nezvládnuté presilové hry v druhej časti. Odvtedy bol súper lepší a zaslúžene zvíťazil . Herný prejav meniť nebudeme. Musíme hrať naplno celý zápas a nemôžeme vypustiť ani jedno striedanie,“ povedal tréner Banskej Bystrice Miroslav Chudý.

Odhodlanie a ambíciu vrátiť sa do Nitry na rozhodujúci siedmy duel neskrýval ani kapitán Michal Hudec. „Vstup do zápasu sme mali ideálny. Súper však z nevinnej akcie vyrovnal, čo nás dostalo pod tlak. Po treťom a štvrtom góle sa už hralo ťažko, ale som rád, že sme dali v zápase posledný gól. Už nemáme kam uhnúť, musíme jednoznačne zvíťaziť. Prvýkrát v sérii niekto vyhrá dva zápasy v rade – a budeme to my,“ netají postupový optimizmus 35-ročný rodák z Bratislavy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #HC 05 Banská Bystrica