Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartečko: Sme smutní, no máme na čom stavať

V štyroch z piatich zápasov strelili úvodný gól, no len raz dotiahli duel do víťazného konca. Preto sa hokejistom Popradu skončila sezóna po piatom semifinálovom stretnutí v Košiciach. Obsadili solídne štvrté miesto.

25.03.2015 17:30
Ľuboš Bartečko Foto: ,
Hokejista Popradu Ľuboš Bartečko.
debata

„Sme sklamaní. S trochou šťastia sme mohli Košičanov potrápiť aj viac. No treba uznať, že majú veľmi kvalitný káder. Série so Zvolenom aj Košicami vnímam pozitívne. Mužstvo ukázalo mnoho dobrých vecí, na ktorých môžeme budovať,“ tvrdí jeden z lídrov Popradu Ľuboš Bartečko.

Mrzia ho najmä nezvládnuté zápasy, v ktorých mali Popradčania dva góly k dobru a i tak ich prehrali. V prvom stretnutí viedli ešte päť minút pred koncom 4:2 a v piatom po dvoch tretinách 2:0.

„Pustili sme ich vlastnou ľahkovážnosťou či chýbajúcimi skúsenosťami. Košice sa za žiadneho stavu nevzdávali, bojovali a dokázali využiť možnosti, ktoré sme im našimi chybami dopriali. V tých chvíľach nám azda chýbal aj kúsoček šťastia. Celá séria bola veľkou školou pre našich mladých hráčov,“ dodáva 38-ročný útočník

Či sa na strieborného a zlatého medailistu z majstrovstiev sveta môžu diváci tešiť aj v budúcej sezóne, zatiaľ Bartečko nepotvrdil.

„Chcem hrať, kým budem zdravý. Teraz sa musím najmä dať do poriadku. Trápilo ma koleno. Potom sa uvidí. Ak to však pôjde, rád sa do mužstva vrátim. Cítil som sa v ňom veľmi dobre. Nesmierne sa mi páčilo, že mladí chalani na sebe chceli robiť a napredovali,“ pochválil spoluhráčov. Obzvlášť brankára Matúša Kostúra, ktorý bol pre Poprad obrovskou oporou v základnej časti i play off.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Bartečko #HK Poprad