Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vášne a šarvátky patria k play off

Jedno víťazstvo si pochvaľujú, hoci si robili zálusk na dve. Štvrťfinálová séria hokejového play off medzi Zvolenom a Popradom je vzácne vyrovnaná. V oboch táboroch panuje polovičná spokojnosť.

04.03.2015 16:34
Zvolen, Poprad Foto: ,
Šarvátka v zápase play off Zvolen - Poprad.
debata

V úvodnom zápase Popradčania zvíťazili pod Pustým hradom 4:3. O deň neskôr sa domáci zmobilizovali a triumfom 2:1 si čiastočne napravili chuť.

„V prvom stretnutí sme dve tretiny boli lepším tímom. V záverečnej časti sme vybuchli, v priebehu dvoch minút sme inkasovali dva góly. To sa v play off nesmie stávať. V druhom stretnutí sa šťastie obrátilo na našu stranu. Chceli sme síce dvakrát zvíťaziť, ale berieme aj jednu výhru. Všetko je naďalej otvorené,“ tvrdí útočník Zvolena Michal Chovan.

Na svoje konto si už v play off pripísal dva góly a dve asistencie. Práve jeho druhá útočná formácia s Lukášom Juríkom a Petrom Obdržálkom sa podieľala na štyroch z piatich strelených gólov. „Zatiaľ nám to tam padá. Teraz je už jedno, kto dá gól. Úspech vo vyraďovacej časti závisí od kolektívu. Keď zaberieme ako mužstvo, musíme cez Poprad postúpiť,“ dodal.

V druhom zápase dostal v bránke prekvapujúco príležitosť len 21-ročný Samuel Baroš. „Tréner nám to oznámil na rozkorčuľovaní. Svoje miesto si zastal, pochytal viaceré šance a podal kvalitný výkon.“

Zvolenský krídelník už pocítil, že sa začala najdôležitejšia časť sezóny. „Zápasy mali už iný náboj. Nikto sa nešetrí a do súbojov sa ide naplno. Poriadne sa už iskrí. Z Popradu si chceme uchmatnúť aspoň jedno víťazstvo. Dlho sme s nimi bojovali o štvrtú priečku v základnej časti a rovnako očakávam tuhý boj aj vo zvyšku série,“ uviedol Chovan.

To, že play off nerozhodujú najväčšie hviezdy mužstva, potvrdil aj popradský obranca Štefan Fabian. V oboch dueloch sa jedenkrát zapísal do streleckej listiny.

„Do každého stretnutia ideme s cieľom vyhrať. Spokojnosť je preto 50-percentná. Zápasy už majú svoje tempo a v druhom sme boli lepším tímom. Škoda, že môj gól, nepomohol k víťazstvu,“ konštatoval 34-ročný Fabian.

Jeho naturelu vyhovuje tvrdá a fyzická, čo si pochvaľuje aj v prebiehajúcom play off. „Konečne boli na ľade emócie a šarvátky pred bránkou. Keď sa to začne poriadne mydliť vieme, že sa začalo o niečo hrať,“ doplnil.

Popradčania budú chcieť na vlastnom klzisku potvrdiť výbornú domácu fazónu zo základnej časti. V nej dokázali Zvolen doma trikrát zdolať. „Na našom užšom klzisku ešte viac pritvrdíme a pridáme vo fyzickej hre. Verím, že to bude sláviť úspech. Doma chceme dvakrát zvíťaziť,“ uzavrel popradský rodák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Poprad #play off extraligy