Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodca nadával hráčom, tvrdí Gudas. Arbiter to odmieta, hrozí súdom

Čiarový rozhodca Martin Korba odmieta obvinenia českého trénera hokejistov ŠHK 37 Piešťany Lea Gudasa, že počas nedeľňajšieho druhého štvrťfinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy nadával jeho zverencom.

02.03.2015 21:10
Leo Gudas Foto: ,
Tréner Piešťan Leo Gudas.
debata

„Musím povedať, že som ešte nezažil, aby niekto verbálne nadával mojim hráčom na ľade a sprosto. Bol to človek s číslom 44 na drese a nebol to Gabriel Spilar,“ povedal podľa Hokej.sk na pozápasovej tlačovej besede Leo Gudas.

Podľa čiarového arbitra sa však obvinenie nezakladá na pravdivých faktoch. K spornému momentu malo prísť v čase 19:59, keď bol udelený trest hráčovi Piešťan Eduardovi Šedivému. „V čase 19:59 bol udelený trest za podrazenie hráčovi Piešťan číslo 21 (Eduard Šedivý). Nakoľko ihneď bola ukončená prvá tretina, prikorčuľoval som k hráčovi Piešťan číslo 21 a oznámil som mu, že od druhej tretiny bude vylúčený na dve minúty za podrazenie. V tom okamihu okolo mňa korčuľoval smerom k svojej hráčskej lavici hokejista Piešťan číslo 92 (Martin Škadra) a vulgárne mi nadával,“ uvádza v stanovisku pre weby Hokej.sk a Hokejportal.net Martin Korba a ako dôkaz priložil aj komunikáciu s piešťanskými hráčmi.

„V tom okamihu prišiel k mantinelu svojej hráčskej lavice tréner Piešťan Leo Gudas a slovne na moju osobu zaútočil, ako som si dovolil verbálne nadávať jeho hráčom. Ostal som ticho stáť a nevedomky som sa len pozeral na trénera Piešťan Lea Gudasa, čo rozpráva, nakoľko som vôbec netušil, že kedy a akým spôsobom som si dovolil verbálne nadávať hráčom Piešťan. Ešte doteraz neviem pochopiť, z akého dôvodu si tréner Piešťan vymyslel a hlavne ako to v tej chvíli zistil, že som jeho hráčom verbálne a sprosto nadával, keď ani nebol účastníkom komunikácie medzi mojou osobou a dvojicou hráčov Piešťan. Celá moja komunikácia s trénerom Piešťan v dĺžke asi dvadsať sekúnd trvala po skončení prvej tretiny (počas prvej prestávky) a bola to naša jediná komunikácia v celom stretnutí. Takže z tohto dôvodu nerozumiem, prečo sa tréner Piešťan Leo Gudas na pozápasovej verejnej tlačovej besede nepravdivo a zavádzajúco vyjadril voči mojej osobe. Na základe vyššie uvedeného som ochotný sa okamžite podrobiť aj detektoru lži, kde by sa ukázala pravda. Som si na tisíc percent istý, že víťaz by som bol ja a tréner Piešťan by sa za celú nezmyselnú, vymyslenú a nepravdivú záležitosť zaplatil,“ uvádza v stanovisku Martin Korba, ktorý podľa vlastných slov počas doterajšieho pôsobenia v pozícii čiarového rozhodcu nenadával žiadnemu hráčovi.

Korba zároveň prostredníctvom stanoviska vyzval trénera Piešťan Lea Gudasa, aby sa verejne ospravedlnil počas priameho televízneho prenosu zo zápasu Tipsport extraligy.

„V opačnom prípade budem zvažovať právne kroky a brániť sa v občiansko-právnom konaní Slovenskej republiky za poškodenie dobrého mena a ohováranie,“ uzatvára podľa hokej.sk a hokejportal.net Martin Korba v stanovisku.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany #Leo Gudas #Martin Korba