Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Martin túži sériu vyrovnať, Nitra ukončiť

Podobný vstup do play off nečakali. Hokejisti Nitry žiaria šťastím, Martinčania sú rozčarovaní. Vo štvrťfinálovej sérii Nitrania naplno využili domáce prostredie a ujali sa vedenia 2:0 na zápasy. V sobotu deklasovali Martin 9:2 a o deň neskôr zvíťazili 6:2.

02.03.2015 16:54
Jozef Stümpel, Lukáš Novák Foto: ,
Jozef Stümpel (vpravo) a Lukáš Novák sa radujú z gólu do siete Martina.
debata

„Potvrdili sme kvalitnú fazónu a vysokú efektivitu. Výsledky úplne nezodpovedajú priebehu hry. V oboch zápasoch sme zvládli kľúčové momenty. Dôležité bolo, že sme súperovi vždy odskočili na dva či tri góly a on následne akoby prestal hrať,“ povedal útočník Nitry Lukáš Novák.

Na ofenzívnom predstavení sa krídelník elitnej formácie podieľal gólom a troma asistenciami. Jeho spolupráca s Jozefom Stümpelom a Romanom Tománkom bola ukážková. „Hrá sa nám spolu výborne a snažíme sa tím potiahnuť ako vlani. Skvelí fanúšikovia boli naším šiestym hráčom. Pri záverečnej ďakovačke mi niekedy behá mráz po chrbte,“ dodal.

Búrlivá atmosféra býva aj v Martine. „U súpera sa zameriame na prvý zápas, ktorý chceme vyhrať. Vonku sa nám počas sezóny príliš nedarilo. Hoci sme ofenzívne mužstvo, musíme hrať so zabezpečenej obrany. Z prílišnej útočnej snahy nemôžme prepadnúť. Najradšej by sme sériu ukončili už v Martine,“ uviedol 29-ročný rodák zo Spiša.

Kým v nitrianskom tábore vládne spokojnosť, zverenci trénera Jaroslava Töröka vybuchli. Príčiny nepríjemného zlyhania si rozobrali po pondelkovom tréningu.

„Na mítingu sme si povedali, čo treba zmeniť. V Nitre sme robili naivné chyby, čo sa v play off nesmie stať. Keď sme inkasovali lacný gól, stratili sme sebadôveru. Vôbec sme nehrali to, čo nás zdobilo v základnej časti,“ prezradil martinský zakončovateľ Tibor Varga.

Pred domácim publikom budú mať v stredu a štvrtok dva opravné termíny. „Musíme viac korčuľovať a dať do hry väčšie srdce. Ak má Nitra nejakú slabinu, je to defenzíva a brankár. V prvých dvoch zápasoch sme ich vôbec nepreverili,“ doplnil 29-ročný hokejista.

Martinčania si trúfajú doma sériu vyrovnať. „Ako správnym športovcom nám neostáva nič iné, len dvakrát zvíťaziť. Pre úspech spravíme všetko. Pozeráme sa na najbližší duel a od neho sa bude všetko odvíjať.“

Na tréningu sa v kabíne objavil aj najskúsenejší obranca Martina Peter Smrek. V prvom zápase nehral pre chorobu, v druhom odstúpil z hry po tvrdom narazení na mantinel. „Jeho prítomnosť nás potešila. Verím, že zajtra bude pripravený,“ uzavrel Varga.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #MHC Mountfield Martin #Lukáš Novák