Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičania sa spoliehajú na kvalitu, Piešťany na ľahkosť

Parádna forma, dvanásťzápasová víťazná séria, najlepšia brankárska dvojica v súťaži a štyri vyrovnané útoky.

28.02.2015 09:00
Košice - Zvolen Foto: ,
Hokejisti Košíc.
debata

Hokejisti Košíc vstupujú do play off vo veľkej pohode a zároveň v úlohe jedného z favoritov na zisk titulu. Vo štvrťfinále sa im postavia do cesty Piešťany, ktorým v sérii nedáva takmer nik šancu uspieť. Práve táto pozícia je však ich najväčšou zbraňou. Každý jeden víťazný zápas by bol totiž pre družinu trénera Lea Gudasa veľkou vzpruhou a pre súpera nečakanou ranou.

„Ak proti Piešťanom zopakujeme výkony zo záveru základnej časti a budeme stále v pohybe, mali by sme sériu zvládnuť bez väčších problémov. Súpera si treba vážiť, mať pred ním rešpekt, ale zároveň musíte veriť vo vlastné sily. Herná vyspelosť je na našej strane. Piešťany sa proti nám nemôžu sústreďovať na jeden či dva útoky, rozhodnúť môže každý,“ tvrdí jeden z útočných lídrov Košíc Gabriel Spilar.

Tridsaťštyriročný krídelník sa v ostatných týždňoch dostal do výnimočnej formy. V ôsmich stretnutiach strelil desať gólov a pridal päť asistencií. „Vlaňajšia sezóna bola veľmi dobrá, teraz to od začiatku nebolo ono. Nedarilo sa mužstvu ani mne. Paradoxne mi asi pomohla šesťtýždňová pauza. Góly sú najmä o šťastí. Hore šla forma celého tímu i mňa. Vo štvrťfinále sa chytí aj Rišo Jenčík, ktorý už čaká na gól jedenásť zápasov,“ upozorňuje Spilar súpera.

V Piešťanoch sa hráči na zápasy vyraďovacej časti veľmi tešia. Chcú si ich čo najviac vychutnať. „Dlho sme tvrdo bojovali, aby sme sa tam vôbec dostali. Vieme, že nás čakajú náročné zápasy. Nemôžeme s Košicami hrať otvorený hokej. Majú technicky veľmi vyspelých hráčov s výborným korčuľovaním. Pokúsime sa potrestať chybičky, ktoré urobia. V ostatných dueloch bolo v našej hre cítiť ľahkosť. Azda si ju udržíme,“ verí obranca Piešťan Eduard Šedivý.

Špeciálny náboj budú mať zápasy pre hráčov, ktorí si počas sezóny zahrali za oba tímy. Obranca Adam Drgoň v Piešťanoch hosťoval spolu s útočníkom Václavom Stupkom, v závere prestupového termínu sa však vrátil späť len Drgoň, ktorého doplnil dovtedy najproduktívnejší hráč Piešťan Tibor Kutálek. „Bojovať o titul ma lákalo. Teraz sa pokúsim v drese Piešťan prekaziť Košičanom plány,“ vraví Stupka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #ŠHK 37 Piešťany