Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štrbák: Noví tréneri vniesli do kabíny väčší optimizmus

Hoci sa držali na čele tabuľky, dlho sa strelecky aj herne trápili. S príchodom trénera Petra Oremusa, ktorý na lavičke hokejistov Košíc vymenil Antona Tomka, akoby sa všetko zmenilo.

26.02.2015 10:00
Martin Štrbák Foto: ,
Košický obranca Martin Štrbák.
debata

Úradujúci slovenský majster vyhral dvanásť zápasov za sebou, s prehľadom aj základnú časť a jeho fazóna začala u súperov vzbudzovať obavy. „Nik z nás nečakal až taký veľký obrat. Darí sa nám a tešíme sa z toho,“ tvrdí kapitán Košíc Martin Štrbák.

Čo pre vás znamená prvenstvo po základnej časti extraligy?
Z hľadiska psychiky a pohody v mužstve je prvé miesto po základnej časti to najlepšie, čo môže byť. Získali sme výhodu domáceho prostredia v každej z play off sérií. To je pre dôležité. Nič to však nemení na tom, že play off je akoby nová súťaž, kde začína každý od nuly. Niektoré tímy si možno v závere základnej časti vyberali súpera, my sme zvolili inú stratégiu. Poctivo sme pracovali a naše výkony rástli.

Teší vás miestenka do Ligy majstrov?
Informácia, že víťaz základnej časti má istú účasť v Lige majstrov, sa k nám dostala len pred pár týždňami. Preto sme na túto možnosť ani nemysleli. Mali sme cieľ vyhrať základnú časť a sme radi, že sa nám to podarilo. Že sme sa vďaka tomu dostali do Ligy majstrov, je príjemná správa navyše.

Čo sa v kabíne zmenilo príchodom trénerov Petra Oremusa a Romana Šimíčka?
Výmena trénerov nie je nikdy príjemná pre trénerov ani pre hráčov. Zvykne síce byť impulzom pre mužstvo, ale nik z nás nečakal, že nastane až taký veľký obrat. Teší nás to. Noví tréneri vniesli do kabíny väčší optimizmus. Mierne zmenili herný systém a pridali doň drobnosti, ktoré mali pozitívny vplyv. Začali sme strieľať góly.

Návštevnosť v Steel aréne mala dlhšie klesajúcu tendenciu. Zvýšil sa vďaka víťaznej sérii záujem fanúšikov?
Trošku sa to zlepšilo. Verím, že play off bude pre ľudí väčšie lákadlo a viacerí si nájdu cestu na zimný štadión.

Aké ciele ste si v klube stanovili pred play off?
Nechceme mať silné reči a o cieľoch zatiaľ nehovoríme verejne. Chceme však skončiť čo najlepšie.

Meno vášho súpera vo štvrťfinále ste poznali už dlhšie. Pripravovali ste sa už na Piešťany?
Ešte len teraz začíname. Až do utorka sme mysleli vždy len na najbližší zápas. Duel vo Zvolene sme brali vážne. Rozhodne sme ho neodflákli, o čom svedčí aj výsledok. Včera sme mali voľno, venovali sme sa regenerácii. Najbližšie dva dni sa už budeme poctivo pripravovať na Piešťany.

Nemusíte z pozície kapitána krotiť príliš uvoľnenú atmosféru po vydarenom závere základnej časti?
Vôbec nie. Všetci chalani veľmi dobre vedia, čo nás čaká. Každé zaváhanie v play off môže zanechať stopy na psychike. Káder je dostatočne skúsený, aby každý z neho vedel, čo všetko nás čaká a čo stojí za úspechom. Bodaj by sme víťaznú šnúru natiahli čo najdlhšie. Piešťany však rozhodne nebudú ľahký súper.

Zvyknete počas play off sledovať aj vývoj ostatných sérií?
Zápasy v play off idú veľmi rýchlo za sebou a sú fyzicky náročné. Preto treba takmer všetok voľný čas venovať regenerácii. Osobne sa budem sústreďovať len na Piešťany a iné zápasy v televízii sledovať nebudem.

Najlepším strelcom je Zvolenčan Puliš

Jediný gól Zvolena v poslednom zápase základnej časti s Košicami (1:4) zaznamenal Radovan Puliš. S tridsiatimi presnými zásahmi ovládol tabuľku kanonierov slovenskej extraligy. „Je to pre mňa veľký úspech. Dlho som nehral hokej kvôli zraneniam a vnímam to ako veľké zadosťučinenie. Verím, že streleckú pohodu si prenesiem aj do play off,“ uviedol pre klubový web 23-ročný krídelník. Tesne za ním skončila dvojica Petr Kafka z Banskej Bystrice a Roman Tománek z Nitry. Obaja zaznamenali po 29 gólov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC Košice #Martin Štrbák