Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Pro-Hokeja: Slovan sa môže administratívne vrátiť do extraligy

Slovan Bratislava by sa mohol bez väčších problémov vrátiť po odchode z Kontinentálnej hokejovej ligy do slovenskej Tipsport extraligy.

13.02.2015 13:43
Hokejisti Slovana Bratislava Foto: ,
Hokejisti Slovana Bratislava.
debata (2)

Z administratívneho hľadiska by to bol jednoduchý návrat. „Ešte pri odchode do KHL rozhodli predstavitelia klubov a spoločnosti Pro-Hokej, že Slovan bude pri prípadnom návrate prijatý späť do extraligy. V sezóne, keď sa vráti, bude mať extraliga jedenásť účastníkov,“ uviedol v športovom spravodajstve RTVS Góly – body – sekundy šéf riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej súťaže Pro-Hokeja Vladimír Paštinský.

Zástupcovia extraligistov ešte nedostali žiadnu konkrétnu žiadosť zo strany bratislavského Slovana o návrat do extraligy. Slovenský účastník KHL má však finančné problémy a možnosť jeho zotrvania v ruskej nadnárodnej súťaži je veľmi malá. V súvislosti s budúcnosťou Slovana sa spomína aj česká extraliga a rakúska EBEL. „Zatiaľ sme sa nestretli s požiadavkou zo strany Slovana. Funkcionári klubu robia všetko pre jeho zotrvanie v KHL,“ doplnil pre G-B-S Vladimír Paštinský.

„Belasí“ hrajú v KHL od sezóny 2012/2013. V roku 2012 opúšťali Tipsport extraligu ako úradujúci majstri.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Vladimír Paštinský