Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kytnár: Z prítomnosti Handzuša môžeme len ťažiť

Súbežne s domácim Slovakia Cup-om v Banskej Bystrici sa vo Viedni koná turnaj Euro Ice Hockey Challange. Slovensko na ňom reprezentuje olympijský tím do 25 rokov, ktorý vedie Vladimír Országh.

06.02.2015 11:00
Milan Kytnár Foto: ,
Milan Kytnár.
debata

"Reprezentácia je reprezentácia. Každý z nás má z účasti v tomto výbere veľkú radosť. Pokúsime sa urobiť vo Viedni čo najlepší výsledok,“ sľubuje kapitán slovenského tímu na podujatí Milan Kytnár. Center Banskej Bystrice v minulosti odohral sezónu za Slovan v KHL, má aj jeden štart v NHL v drese Edmontonu.

Hoci ste doteraz odohrali len šesť zápasov za Slovensko, v olympijskom tíme patríte medzi skúsenejších. Ako to vnímate?
Je to trošku zvláštne. Uvidíme, čo odo mňa budú tréneri vyžadovať a očakávať. Azda ich predstavy naplním. Turnaj vo Viedni je obrovská príležitosť pre všetkých chalanov, ktorí by sa do národného mužstva inak nedostali. Môžu si obliecť reprezentačný dres a ukázať sa.

Čo očakávate od súperov vo Viedni?
Rozhodne sa na nich nemôžeme pozerať ako na nejaké slabšie tímy. Všetky mužstvá prídu v plných zostavách, my máme mladý tím. Bude to pre nás veľmi dobrá previerka v náročných zápasoch. Chceme ich čo najviac vyhrať. Rozhodovať bude aktuálna forma.

Do národného tímu sa vraciate po takmer troch rokoch. Nečakali ste pozvánku skôr?
Som najmä rád, že prišla teraz. Nemám za sebou práve ideálne obdobie. Nedarilo sa mi podľa predstáv.

Ako sa cítite v tíme Banskej Bystrice?
Veľmi dobre. Máme kvalitné mužstvo a pokiaľ neprídu nejaké vážne zranenia, mohli by sme ísť v play off veľmi ďaleko. Urobíme všetko preto, aby sme bojovali o titul.

Pôvodne ste sa s vedením dohodli len na kontrakte do novembrového asociačného termínu. Čo vás v tíme udržalo?
Dostávam veľa priestoru a práve to som v tejto sezóne potreboval. Som rád, že sa mi momentálne takto darí a že som ostal v Banskej Bystrici. S vyťaženosťou som veľmi spokojný. Nemám síce stabilných spoluhráčov v útoku, no so všetkými si veľmi dobre rozumiem a funguje nám to.

Aký veľký prínos má pre mužstvo Michal Handzuš?
Jeho prítomnosť je pre nás obrovské plus. Má toho veľa odohraného, je skvelý líder do kabíny aj na ľade. Môžeme z jeho prítomnosti len ťažiť.

Minulú sezónu ste strávili v Karlových Varoch. Nechceli ste tam ostať?
Po sezóne všetkým hráčom oznámili, že si máme hľadať angažmán, lebo nevedia, či budú hrať extraligu. Tak som si hľadal. Nakoniec som skončil v Banskej Bystrici a neľutujem.

Rok predtým ste okúsili KHL v drese Slovana. Čo vám dal ročník v tejto súťaži?
Zo začiatku som nehrával pravidelne, potom som sa už pevnejšie usadil v treťom, občas štvrtom útoku. Bola to pre mňa obrovská skúsenosť a veľmi dobrá sezóna z pohľadu Slovana.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Milan Kytnár