Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oremus: Zo všetkých hráčov chcem dostať maximum

Nepresvedčivé výsledky a najmä výkony stáli Antona Tomka miesto trénera hokejistov Košíc. Vedenie vlaňajšieho majstra ho odvolalo paradoxne z prvého miesta v tabuľke. Vysoké košické ambície a nároky fanúšikov sa teraz pokúsi naplniť jeho nástupca Peter Oremus, ktorý je zároveň asistentom reprezentačného trénera Vladimíra Vůjtka.

22.01.2015 15:40
Peter Oremus Foto: ,
Peter Oremus sa zdraví s hráčmi pred prvým tréningom HC Košice.
debata

„Dohodli sme sa rýchlo. Dostal som serióznu ponuku a akceptoval som ju. Na prácu s mužstvom sa teším,“ povedal Oremus po včerajšom prvom tréningu. Asistenta mu bude robiť Roman Šimíček.

Začiatkom novembra ste skončili vo Vítkoviciach. Chýbala vám už každodenná práca v klube?
Dva mesiace som bol bez nej, ale medzi tým sme absolvovali dve reprezentačné akcie v Nemecku a Švajčiarsku. Takže úplne bez práce som nebol.

S čím prichádzate do Košíc?
Prišli sme do klubu, v ktorom všetko funguje na vysokej úrovni a má vysoké ambície. Poznám veľa ľudí z klubu a teším sa na našu spoluprácu. Chlapci sú po hokejovej stránke na vysokej úrovni. Chceme hrať v popredí tabuľky. Ciele Košíc sú asi každému známe.

Vaši zverenci sa dlhodobo trápia v koncovke. Čo s tým chcete urobiť?
Každý z chlapcov, ktorí sú v mužstve, vie strieľať góly. Pevne verím, že sa im bude dariť viac ako doteraz. Môžeme si hovoriť všeličo možné, ale realizácia je nakoniec vždy len na hráčoch na ľade.

Ste pripravený na veľký tlak od fanúšikov, ktorým nestačia víťazstvá, ale chcú vidieť aj pekný ofenzívny hokej?
Všade, kde som pôsobil, bol tlak. Bez ohľadu na to vždy si musíte robiť svoju prácu na sto percent. Inak nemôžete uspieť.

Extraligu ste sledovali, mužstvo dobre poznáte. Potrebujete v ňom urobiť nejaké zmeny?
Treba povedať, že predošlí tréneri aj hráči odviedli množstvo poctivej a kvalitnej roboty. Inak by mužstvo nebolo na prvej priečke. Nemôžem začať hneď veľkými zmenami. V prvom rade chcem zo všetkých chlapcov dostať maximum. Príležitosť dostanú. Je na nich, ako s ňou naložia. Do najbližšej prestávky nás čaká ešte päť zápasov. Tie musíme zvládnuť čo najlepšie.

Podľa čoho ste si vybrali asistenta?
S Romanom Šimíčkom sme robili spolu aj vo Vítkoviciach. Vedel som o ňom aj predtým, no až vo Vítkoviciach sme sa spoznali. Charakterovo aj pracovne sme si sadli. Preto som si ho vybral. Je veľmi spoľahlivý a plne mu dôverujem, že sa o mužstvo postará, keď ja budem pri národnom tíme.

Ako reagoval na vaše nové miesto reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek?
Sme v pravidelnom telefonickom kontakte. Vie, že začínam pracovať v Košiciach. Potešilo ho to.

Budú vám všetci hráči vykrať alebo môžu niektorí aj tykať?
Sú tu starší hráči, s ktorými som hrával. Nemám problém s tým, keď mi niektorí tykajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Peter Oremus