Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené. Hokejistov Košíc povedú Oremus so Šimíčkom

Hokejistov HC Košice povedú namiesto Antona Tomka s Pavlom Zůbekom vo zvyšnej časti sezóny Peter Oremus s Romanom Šimíčkom.

22.01.2015 10:28
Peter Oremus Foto:
Peter Oremus.
debata

Noví kormidelníci oceliarov naposledy trénovali české Vítkovice, v úvode novembra však na lavičke predčasne po sérii nepresvedčivých výsledkov skončili. Z rovnakého dôvodu museli ukončiť pôsobenie u úradujúceho majstra a lídra extraligovej tabuľky Tomko so Zůbekom.

Oremus, ktorý je aj asistentom trénera slovenskej reprezentácie Vladimíra Vůjtka, bude mať premiéru v pozícii hlavného kormidelníka HC Košice v piatok v zápase Tipsport extraligy proti Popradu. Vo štvrtok už viedol tréning.

Štyridsaťštyriročný Oremus je jedným z najúspešnejších slovenských trénerov za posledné roky. Úspechy dosahoval so Skalicou, koučoval aj Nitru. V novembri 2012 ho stiahli zo Skalice do svojich radov na dva roky Vítkovice. Viackrát už bol v pozícii asistenta aj na reprezentačnej lavičke Slovenska. Šimíček spolupracoval s Oremusom v uplynulých dvoch sezónach.

„Bolo to veľmi rýchle, dostal som serióznu ponuku a rozhodol som sa ju akceptovať. Som veľmi rád, že som v Košiciach. Mužstvo by nebolo prvé, ak by tréneri nepracovali dobre. Odviedli výbornú prácu a teraz na ňu musíme nadviazať. Našou snahou bude vylepšiť herný prejav. Určite teraz nechcem robiť veľké zmeny, z hráčov chcem dostať maximum. Snahou bude zlepšiť sa v premieňaní šancí,“ uviedol Peter Oremus, ktorý podpísal zmluvu do konca sezóny. Kouč naďalej zostáva aj pri reprezentácii, počas jeho neprítomnosti bude mužstvo pripravovať Šimíček.

„Mám k nemu stopercentnú dôveru. Tím bude v dobrých rukách,“ dopĺňa Oremus, ktorý si uvedomuje tlak na výsledky v Košiciach.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Peter Oremus #Roman Šimíček