Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcel Hossa nastúpi prvýkrát za seniorov Trenčína

Hokejový útočník Marcel Hossa, ktorý si momentálne hľadá angažmán v zahraničí, sa dohodol na dvojzápasovom pôsobení v extraligovej Dukle Trenčín.

14.01.2015 10:47
Marcel Hossa Foto: ,
Marcel Hossa.
debata

Odchovanec hokeja pod hradom Matúša Čáka ešte nikdy nehral za seniorov Dukly, premiéru absolvuje v piatok 16. januára proti Žiline. Naposledy si dres Trenčína obliekol v sezóne 1997/1998, keď v juniorskom tíme nazbieral v 55 stretnutiach úctyhodných 88 bodov. Následne odišiel do zámoria a neskôr hrával v Európe.

„Sme radi, že Marcel sa rozhodol za Duklu nastúpiť, odohrá tak prvé zápasy v seniorskom tíme. Veríme, že diváci sa prídu pozrieť na nášho úspešného odchovanca a slovenského reprezentanta. Jeho ďalšie pôsobenie je zatiaľ otvorené, všetko bude závisieť od ponúk, ktoré bude mať na stole,“ skonštatoval na klubovom webe športový manažér Dukly Jozef Daňo.

Marcel Hossa už dva týždne trénuje s Duklou. Tridsaťtriročný krídelník pred vianočnými sviatkami predčasne uzavrel svoje pôsobenie v lotyšskom tíme Dynamo Riga. „Za Duklu som ešte nikdy nehral, pokiaľ ide o seniorov. Naposledy v roku 1998 v juniorskej lige. Rád by som mužstvu pomohol a odohral jeden či dva súboje. Uvidíme, ako sa to vyvinie,“ vravel pred týždňom pre Nový Čas Marcel Hossa.

Marcel Hossa prišiel do Dynama – nie prvý raz – pred sezónou 2012/2013. Dávnejšie hral v NHL za Montreal, New York Rangers a Phoenix a pobudol aj vo švédskom tíme Mora IK. V Rige bol ilavský rodák aj v rokoch 2008 – 2010 a potom 2011 – 2012. V KHL si zahral aj za Ak Bars Kazaň, Spartak Moskva a Lev Praha. Marcel Hossa nastúpil v tomto súťažnom ročníku na 38 duelov, dosiahol bilanciu 7+9.

Po zaradení úspešných reprezentantov do 20 rokov do kádra Dukly stratil miesto v mužstve obranca Ondrej Zošiak. V Trenčíne už nepokračuje ani Adam Bezák. „Niektorého z obrancov sme museli uvoľniť, keďže momentálne by nemal miesto v zostave a nemá význam, aby sedel na tribúne. V tíme skončil obranca Ondrej Zošiak, s ktorým sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Po skúške, ktorá trvala do 7. januára, sme sa rozlúčili aj s útočníkom Adamom Bezákom,“ doplnil na klubovom webe Jozef Daňo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Marcel Hossa