Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdzujeme, že patríme do extraligy, vraví kouč Žiliny

Vyhrali tri zo štyroch stretnutí a priblížili sa k ôsmej priečke zaručujúcej postup do play off.

12.01.2015 17:00
Zvolen, Košice Foto:
Peter Mikula už vie ako chutí majstrovský titul.
debata (1)

Hokejisti Žiliny majú v novom roku parádnu fazónu. Najprv zdolali svojho priameho konkurenta v boji o záchranu, resp. postup do play off Skalicu presvedčivo 6:1. Po prehre v Poprade (1:3) pridali skalp Nitry (4:3 pp) a v nedeľu rozstrieľali Zvolen vysoko 7:0.

„Výsledok ma veľmi potešil. Od rána boli chlapci pozitívne a bojovne naladení. V kútiku duše som veril, že nejaký bodík Zvolenu ukradneme. Duel sme zlomili už v prvej tretine. Pomerne skoro sme dali gól a vcelku rýchlo aj druhý. Často len doťahujeme náskok súperov, teraz sme boli v opačnej situácii, čo veľmi dobre vplýva na psychiku mužstva. Padalo nám to. Mali sme svoj deň, zatiaľ čo Zvolen vôbec nie,“ hovorí tréner Žilinčanov Peter Mikula.

V čom je najväčšia zmena oproti výkonom zo záveru minulého roka? „Zmenili sme herný systém. Niektoré veci si ešte musíme vysvetľovať. Práve v nedeľu pred zápasom sme si ukazovali veci, ktoré treba robiť inak. Zabralo to. Chlapci zahrali podľa mojich predstáv,“ poznamenal skúsený kouč.

V Žiline pôsobí od začiatku októbra, no ešte stále si nezvykol na príliš veľký pohyb v kádri. Neustále z neho hráči odchádzajú a nahrádzajú ich noví. „Niekedy je to ubíjajúce. Pár hráčov ma veľmi sklamalo, najmä niektorí mladíci z vlastnej liahne. Museli sme nahrádzať viacerých skúsených hráčov. Momentálne sa nám to v útoku ako-tak podarilo. Ešte musíme urobiť niečo s obranou,“ naznačuje Mikula.

V posledných týždňoch mu do kádra pribudli veteráni Kropáč, Uram a Krajči, od ktorých si veľa sľubuje. „Musia mladším ukázať umenie, ako hrať hokej. Nikto od nich nečaká, že budú lietať hore-dole. Skôr pripravia krásne prihrávky. Momentálne výborne funguje druhý útok, do ktorého vhodne zapadol Demel. To isté žiadam aj od Kanku, ktorý hral aj v NHL. Niektorí chlapci už nie sú najrýchlejší, ale aspoň rozmýšľajú rýchlo,“ poznamenal.

Žilinčania nazbierali v 42 zápasoch 41 bodov a patrí im deviata priečka. Na ôsme Piešťany strácajú už len dva body. Desiata Skalica má na Žilinu trojbodové manko. „Sme pripravení pobiť sa o play off. Vyskakovať však budeme, až keď sa nám to podarí. Chceme vyvrátiť tvrdenia, že nepatríme do extraligy. Nik nás nesmie podceniť. Veľmi sa chceme vyhnúť nervom z baráže i skorému koncu sezóny,“ dodáva Mikula.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #MsHK DOXXbet Žilina #Peter Mikula #play-off