Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obranca Trenčína Dudáš: Nechceme hrať vlastnú ligu na šiestom mieste

U extraligového lídra v Košiciach získali v nedeľu bod (1:2 pp). O dva dni pridali na ľade druhej Banskej Bystrice dva (3:2 pp).

07.01.2015 17:40
Martin Dudáš Foto: ,
Martin Dudáš.
debata

Hokejisti Trenčína vstúpili do nového roka sympaticky a teraz chcú poskočiť v tabuľke zo šiesteho miesta vyššie.

„V Banskej Bystrici to bol ozaj dobrý zápas. Nič mu nechýbalo. Obe mužstvá hrali rýchly hokej s množstvom kontaktov, vypracovali si veľa šancí a ľuďom sa duel musel páčiť. V extralige je náročný každý zápas. Jednotlivé mužstvá majú svoj špecifický štýl a vždy sa naň treba pripraviť,“ tvrdí obranca Dukly Martin Dudáš.

Rodák z Ostravy strelil v presilovej hre v predĺžení víťazný gól hostí. „Na ľade bol dostatok priestoru. Zaviezol som puk do pásma a chcel ho prihrať Rišovi Lintnerovi. V tej chvíli sa mi tam však otvorilo voľné miesto, ich brankár nevidel puk, tak som vystrelil. Vyšlo to,“ priblížil rozhodujúci okamih.

Aj prvý gól hostí v zápase strelil obranca – Richard Lintner. „Hráme viac zozadu a útočníci sa toľko nedostávajú do príležitostí. Pri našich strelách od modrej však robia veľmi dôležitú robotu pred bránkou, aby mal gólman zakrytý výhľad. Musíme to využívať,“ pochválil Dudáš prínos útočníkov pri góloch obrancov.

Trenčania sú po 38. kole na šiestej priečke tabuľky, no radi by sa posunuli vyššie. „Potrebujeme bodovať v každom zápase. Na piaty Zvolen strácame deväť bodov a veľmi radi by sme sa naň dotiahli. Momentálne to vyzerá, akoby sme na šiestom mieste hrali vlastnú ligu. Súťaž je vyrovnaná a aj siedmy Martin má kvalitný mančaft a ešte môže zamiešať karty,“ hovorí Dudáš, ktorý v predošlých šiestich sezónach hrával striedavo v Poľsku a Česku.

V českej extralige sa nedokázal presadiť podľa vlastných predstáv a tak v lete vyskúšal slovenskú cestu. V 31 zápasoch zatiaľ strelil päť gólov a na štyri nahral. „V Trenčíne som dostával viac priestoru. Veľmi si vážim, že ma v začiatkoch ľudia v klube podržali. Nebolo to totiž odo mňa v úvode optimálne. Dúfam, že im to svojimi výkonmi ešte odplatím,“ poznamenal.

Aj v šatni Dukly rezonovalo v ostatných dňoch úspešné vystúpenie slovenskej dvadsiatky na juniorských majstrovstvách sveta. „Hokej v televízii skoro vôbec nesledujem, ale duel o tretie miesto som si nenechal ujsť napriek tomu, že sa hralo neskoro večer. Klobúk dole, čo mladíci predviedli. Uspeli vďaka krásnemu tímovému výkonu. Po štvrťfinále si ma spoluhráči doberali, ale bolo to v norme,“ poznamenal český legionár a dodal: „Vaša reprezentácia si medailu naozaj zaslúžila.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Martin Dudáš