Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra potvrdila fazónu, Košice streleckú mizériu

Pred šlágrom 31. kola v Košiciach vyhrali hokejisti Nitry pätnásť zo šestnástich zápasov a aj na ľade dovtedajšieho lídra ukázali, že im právom patrí nálepka momentálne najlepšieho mužstva extraligy.

08.12.2014 19:24
Marek Bartánus, Robert Kristan Foto: ,
Hráč HC Košice Marek Bartánus pred brankárom Nitry.
debata

Zverenci Antonína Stavjaňu zdolali východniarov 3:1 a zaslúžene ich vystriedali na čele ligového pelotónu.

„Začali sme viac zozadu, nech tvoria hru domáci. Využili to, dali gól a v prvej tretine boli lepší. Potom sme sa vrátili k nášmu typickému ofenzívnemu hokeju, ktorý nás zdobí a od druhej časti sme boli na koni my. Pokojne sme mohli vyhrať aj vyšším rozdielom,“ tvrdí autor víťazného gólu Marek Slovák.

Odchovanec nitrianskeho hokeja, ktorý pôsobil v minulosti aj v Košiciach, mal z gólu veľkú radosť.

„Každý gól v Steel aréne poteší. No skôr išlo o to, že som spravil zbytočnú chybu pri hre štyroch proti štyrom, po ktorej sme dostali gól. Aj tréner ma po zápase pochválil, že sa mi ju podarilo odčiniť. Vedeli sme, že hráme o prvé miesto a tak sme k zápasu aj pristupovali. Momentálne máme fazónu. Treba si ju udržať čo najdlhšie. Ak sa nám to podarí, prejaví sa to aj na umiestnení v tabuľke – budeme sa držať hore,“ dodáva 26-ročný útočník.

Košičania boli po zápase viditeľne sklamaní. Nepodarilo sa im totiž nadviazať na sedem gólov, ktoré nastrieľali v piatok Piešťanom. Prvý raz v sezóne sa hráčom Antona Tomka podarilo v jednom zápase skórovať viac ako štyrikrát.

„Dúfali sme, že sa góly prenesú aj do zápasu proti Nitre. Úvod sme mali dobrý, ale od polovice zápasu akoby sme prestali hrať. Hostia si vytvorili tlak, mali viac šancí a strelili dôležitý druhý gól,“ vysvetľuje krídelník Košíc Marek Bartánus.

Prečo sa úradujúci šampión trápi v koncovke? „To keby sme vedeli. Šancí si utvárame veľmi veľa, aj vyložených… Nemôžeme nad tým premýšľať, len na tréningoch tvrdo pracovať a ono sa to zlomí,“ verí Bartánus.

Extraliga je v aktuálnom ročníku omnoho vyrovnanejšia než v predošlých rokoch. Kvitujú to obaja Marekovia. „Až päť tímov hrá dobre, ale my sa pozeráme len na seba. Keď hráme na sto percent, tak máme na to, aby sme boli prví. Cieľ je získať titul. Dôležitý bude najbližší zápas v Banskej Bystrici, ktorá dáva veľa gólov. Dá sa povedať, že proti nej vieme zahrať. Musíme vyhrať!“ burcuje Bartánus spoluhráčov.

„Tempo diktujú najmä prvé štyri mužstvá, hoci Poprad je momentálne v menšom útlme. Ľuďom by sa malo páčiť, že je súťaž vyrovnanejšia. Padajú pekné góly po pekných akciách. Liga má svoju kvalitu. Keď si fanúšikovia nájdu cestu na štadióny, aj hráčov to viac motivuje,“ dodáva Slovák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Nitra