Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Žiliny Križan: Nulu už neprežívam, do banku rád prispejem

Skúsený brankár s reprezentačnou minulosťou sa vrátil do slovenskej extraligy po vyše troch rokoch.

24.11.2014 15:56
Karol Križan Foto:
Karol Križan.
debata

„Veľa ľudí na súťaž nadáva. Sú tu však šikovní hokejisti. Niektoré zápasy sú kvalitné, iné slabšie, tak ako v ostatných ligách,“ tvrdí žilinský gólman Karol Križan (34).

Po sérii šiestich prehier ste naplno zabodovali až proti Košiciam. V čom bol duel špecifický?
Pred zápasom sme vedeli, že hráme proti prvému celku. Hoci sme s nimi naposledy prehrali 1:3, boli sme lepší a vedeli sme, že sa s nimi dá hrať. Už v predošlých kolách sme hrali dobre, len teraz sme pridali aj góly.

Môže vás víťazstvo s úradujúcim majstrom naštartovať v boji o playoff?
Potrebovali sme zvíťaziť a veríme, že nám to pomôže. Posledné zápasy sme prehrávali o gól a viackrát sme v nich mali navrch. Nepremenené šance nás stáli body. Teraz nám veril málokto, ale zvládli sme to.

Ako ste oslávili prvé čisté konto v Žiline? Čo vás bude stáť?
V minulosti som to bral špeciálnejšie, teraz to už neprežívam. Najdôležitejšie sú tri body. Pokladníci ma ešte ,neskasírovali', ale niečo do banku rád prispejem.

Ako sa cítite v rodnej Žiline?
Keby sme mali o pár bodov viac, bol by som spokojnejší. Som rád, že sa začínajú vracať diváci a z tribún je počuť aj povzbudzovanie. Zmluvu tu mám do konca sezóny a chcem pomôcť mužstvu do playoff.

V trinástich dueloch si držíte 91-percentnú úspešnosť zásahov. Spokojný?
Pred reprezentačnou prestávkou sme to mali dobre rozohrané. Po nevydarenom zápase v Skalici sa od nás odklonilo šťastie. Mňa pribrzdila choroba, ktorú sme síce utlmili infúziami, ale neskôr som dostal zápal stredného ucha. V Poprade som duel ledva ustál na nohách a ďalšie dva zápasy som nechytal.

Ako hodnotíte úroveň súťaže?
Nastali viaceré zmeny. Najpodstatnejšou bol odchod bratislavského Slovana. Veľa ľudí na extraligu nadáva. Sú tu však šikovní hokejisti. Niektoré zápasy sú kvalitné, iné sú slabšie, tak ako v ostatných ligách.

Žilina ako jediný tím v extralige zverejnila platy hráčov. Ako to vnímate?
Nevidím v tom nič zvláštne. V zahraničí si z toho veľkú hlavu nikto nerobí. My Slováci sme závistlivý národ. Je šikovnosť hráča alebo agenta, keď si vie vyjednať dobré podmienky. Osobne som s tým nikdy nemal problémy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MsHK DOXXbet Žilina #Karol Križan