Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Popradčania sa túžia odpútať od prenasledovateľov

Vo Zvolene sa lúčil s kariérou majster sveta z Göteborgu Ladislav Čierny. Štyridsaťročný obranca odohral úvodných 40 sekúnd stretnutia, počas ktorých mu puk prihrávali nielen domáci hráči, ale aj hostia z Popradu. Po skončení slávnosti už Popradčania k Zvolenčanom takí zhovievaví neboli. Vyhrali 4:2 a upevnili si druhú priečku v extralige.

13.11.2014 19:00
zvolen, poprad, ladislav čierny, fanúšikovia, Foto:
Odkaz fanúšikov Zvolena Ladislavovi Čiernemu počas zápasu s Popradom.
debata

„Prvý duel po takej dlhej prestávke je vždy náročný. Chalani boli desať dní bez zápasu. Mohli sme podať aj lepší výkon, ale dôležité je, že sme vyhrali,“ vravel autor víťazného gólu Tomáš Sýkora, ktorý si minulý týždeň na Nemeckom pohári obliekol reprezentačný dres. „Mám radosť, že som opäť hral za Slovensko. Nakoplo ma to do ďalšej práce,“ dodal.

Popradčania sa vo Zvolene podľa jeho slov na góly nadreli. „Presadili sme sa z dorážok. Na druhej strane nás vynikajúco podržal brankár Matúš Kostúr. V kľúčových okamihoch vytiahol dôležité zákroky. Cez druhú prestávku sme si povedali, že musíme využiť dohrávanú štvorminútovú presilovku. Podarilo sa, no akoby nás rýchly tretí gól uspal. Ďalšie tri početné výhody sme nevyužili. Zvolen znížil a bol ešte nebezpečný,“ opisuje záverečnú tretinu 24-ročný útočník.

Podtatranci sa vďaka druhému najvyššiemu počtu víťazstiev vcelku pevne usadili na druhej priečke extraligovej tabuľky. Na vedúce Košice (majú zápas k dobru) strácajú šesť bodov a rovnaký počet ich delí aj od tretej Banskej Bystrice a štvrtej Nitry.

"Veľmi si vážime naše umiestnenie a urobíme všetko, aby sme sa pohybovali v tabuľke čo najvyššie. Máme v mužstve pár starých skúsených hráčov a zvyšok sme mladí chalani. S výnimkou Hvilu nám chýba stredná generácia. Bojujeme a snažíme sa podávať vyrovnané výkony. Momentálne to vyzerá dobre, ale šport je dosť aj o šťastí, takže pokojne môže prísť aj séria prehier. Pred sezónou sa hovorilo, že cieľ je postup do play off.

Po takomto priebehu by ma potešilo, keby sme do vyraďovacích bojov vstúpili z prvej štvorky," tvrdí Sýkora a k cieľom ešte dodáva: „Chceme, aby boli spokojní tréneri, vedenie, my hráči a najmä fanúšikovia. Veľmi radi by sme ich na štadión prilákali čo najviac“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Tipsport extraliga #HK Poprad #Ladislav Čierny