Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bortňák: Pozvánka potešila, splnil sa mi sen

Na ľade zaujme mohutnou postavou a fyzickým fondom. Jeho prednosti si všimol aj reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek, ktorý ho nominoval na Nemecký pohár. "Teším sa na medzinárodný hokej a atmosféru okolo reprezentácie," konštatoval zvolenský center Dalibor Bortňák (23).

03.11.2014 18:22
Dalibor Bortňák Foto: ,
Dalibor Bortňák.
debata

Ako hodnotíte posledné dva zvolenské zápasy pred reprezentačnou prestávkou – prehru s Banskou Bystricou 2:7, víťazstvo v Skalici 8:2?
V derby s Banskou Bystricou sme do stavu 2:3 hrali vyrovnaný hokej, ale po diskutabilnom štvrtom góle, keď nášho obrancu trafil puk do hlavy, sme sa rozsypali. V Skalici sme to chceli odčiniť, hrali sme kolektívne a dali pekné góly. V sezóne máme nevyrovnané výkony a potrebujeme to zmeniť.

V čom spočíva gólová úroda vo vašich dueloch?
Nechceme hrať príliš otvorený hokej, ale veľakrát sa nám to nedarí. Dávame veľa gólov, ale zároveň dosť inkasujeme. Potrebujeme zlepšiť obrannú hru a v útoku musíme pokračovať v nastúpenom trende.

Ste spokojný s tohtosezónnou bodovou produktivitou (6+9)?
Chcem byť komplexným hráčom. Ako center tretej formácie nie je mojou úlohou len dávať góly. Presilovky príliš nehrávam, skôr ma využívajú v oslabeniach a mám dosť defenzívnych úloh.

Snažíte sa na ľade využívať svoje fyzické parametre (194 cm, 95 kg)?
Samozrejme. Beriem to ako svoju prednosť, najmä na vhadzovaniach. V obrannom pásme využívam svoje dlhé ruky a v útočnom krytie puku.

Ako ste zareagovali na premiérovú reprezentačnú pozvánku?
Nesmierne ma potešila. Dozvedel som sa o nej z internetu a je to pre mňa česť. Splnil sa mi veľký sen.

Čo očakávate od zrazu?
Teším sa na medzinárodný hokej a celú atmosféru okolo reprezentácie. Budú topre mňa cenné skúsenosti.

Poznáte nejakých chalanov z nominácie?
V Kanade sme proti sebe hrávali s Markom Viedenským a v mládežníckych výberoch s Michaelom Vandasom, Petrom Čerešňákom či Adamom Jánošíkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dalibor Bortňák