Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na hokej zabúdam so synom v náručí, vraví Konrád

Stúpajúca forma mu zabezpečila návrat do slovenskej reprezentácie. S úspešnosťou zásahov 94,46 percenta žiari v bránke Trenčína. "Do reprezentácie sa vraciam po štyroch rokoch. Som rád, že si ma tréner všimol," skonštatoval Branislav Konrád (27).

29.10.2014 17:30
Branislav Konrád Foto: ,
Branislav Konrád v drese Dukly Trenčín.
debata

Ako ste z bránky vnímali víťazný duel s Piešťanmi (3:0)?
Do zápasu sme vstúpili výborne. Pre mňa to bolo ťažšie, keďže na mňa išlo málo striel. Od druhej tretiny sa to už rozbehlo. Z môjho pohľadu to nebol náročný duel, možno ma len puk o niečo viac triafal (smiech).

Kedy ste začali dúfať, že si môžete pripísať tretie čisté konto v sezóne?
V zápase nad tým príliš neuvažujem. Priznám sa, že päť minút pred koncom mi napadlo, že by som už nemusel inkasovať. Dôležité sú tri body.

Ako hodnotíte doterajšie účinkovanie Trenčína?
Cieľom je hrať v hornej polovici tabuľky. Sme na šiestej priečke, ale na tretiu Nitru strácame dva body. Niektoré stretnutia sme stratili v poslednej tretine, inak sme mohli byť vyššie.

V devätnástich dueloch ste ani raz nechýbali medzi troma žrďami. Pomáha vám dôvera trénerov?
Vždy sa chytá lepšie, keď cítite podporu. Viete, že aj keď sa niečo nepodarí, dostanete šancu to napraviť. Uplynulé dve sezóny boli zbabrané, tak si chcem v Trenčíne napraviť chuť.

Päť sezón ste pôsobili v bratislavskom Slovane. Sledujete ich v KHL?
Vždy si pozriem ich výsledky. Ešte tam je zopár chalanov, s ktorými som hrával. V kontakte som najmä s Liborom Hudáčkom.

Výborné výkony neušli ani reprezentačnému trénerovi. Prekvapila vás nominácia na Nemecký pohár?
Som rád, že si ma tréner všimol. Do reprezentácie sa vraciam po štyroch rokoch. Pred dvoma týždňami sa zverejnila širšia nominácia a tak som v kútiku duše veril, že by to mohlo vyjsť.

Aký podiel má na vašej súčasnej pohode syn Samko?
Po tréningoch a zápasoch je vždy krásnym spestrením. Keď sa nedarí, prídem domov a on je vždy usmiaty. S ním v náručí zabúdam na hokej i starosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Branislav Konrád