Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odvolaný Babka: Horeli sme v zakončení

Po siedmich odohratých stretnutiach im patrila druhá priečka s rovnakým bodovým ziskom aký mal líder z Košíc. Odvtedy však hokejisti Martina nepoznajú chuť víťazstva.

20.10.2014 18:30
Daniel Babka Foto: ,
Daniel Babka na lavičke Martina.
debata

Osem prehier za sebou zlomilo krk trénerovi Danielovi Babkovi a séria nezdarov sa nezastavila ani po jeho odvolaní. Martinčania, už pod vedením trojice Török, Beran, Novotný, nestačili v nedeľu na vlastnom ľade ani na poslednú Žilinu (1:3).

„Dlho sme to zvažovali, lebo Dano Babka u nás urobil poriadny kus roboty. No osem prehier bolo priveľa. Museli sme reagovať, oživiť tím a urobiť zmenu. Navyše, mal som pocit, že tréner už nedokáže ponúknuť nejakú radikálnu zmenu,“ vysvetľuje generálny manažér klubu Martin Kalnický.

Potvrdil, že vedenie hľadá nového hlavného trénera a zmeny sa dotknú aj hráčskeho kádra. „Dúfam, že k nim príde už tento týždeň. Čosi už máme vybraté a s nejakou predstavou o zmenách k nám iste príde aj nový tréner,“ dodáva Kalnický.

Odvolaného Babku mrzí, že odchádza od rozrobenej práce. „Čím viac sa kríza mužstva prehlbovala, tým viac som sa koncentroval na prácu. Vedel som, že sa to raz zlomí. Mal som pripravené riešenie a som presvedčený, že som ešte tímu mal čo dať,“ vraví bývalý reprezentačný obranca. Zároveň priznáva, že koniec v klube ho nezaskočil. Dobre totiž vie, že v prípade neúspechu býva často prvý na odstrel práve tréner.

V čom vidí hlavnú príčinu, že Martinčania prehrali už deväť zápasov za sebou?

„Všetko to začalo trestom pre Petra Smreka a zranením Jara Markoviča. Okrem nich vypadli aj niektorí iní a ukázalo sa, že k produktívnemu prvému útoku sa ostatné nie a nie pridať. Horeli sme v zakončení – nedávali góly. Každou prehrou šla dole aj psychika hráčov. Veľká škoda zápasov s Košicami a Banskou Bystricou, kde sme boli blízko k víťazstvu a nakoniec sme prehrali po predĺžení. Tam sa to mohlo celé zlomiť,“ myslí si Babka.

Jeho bývalí zverenci podľa neho majú kvalitu na to, aby sa v tabuľke držali na piatom-šiestom mieste. V play off môžu hrať vyrovnanú partiu s každým, azda s výnimkou Košíc. „Toto zlé obdobie môže tímu v konečnom dôsledku aj pomôcť. Len si z neho musia všetci vziať ponaučenie,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Babka