Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bodaj by sme v takej atmosfére hrali vždy

Reprízu ostatného finále zvládli na výbornú. Hokejisti Košíc zdolali v šlágri trinásteho extraligového kola Nitru presvedčivo 4:0, pričom všetky góly strelili v presilových hrách.

15.10.2014 19:30
Marcel Melicherčík Foto: ,
Marcel Melicherčík v bránke Košíc.
debata

„Výsledok môže naznačovať, že to bola jednoznačná záležitosť, ale pri hre piatich proti piatim šlo o celkom vyrovnaný zápas. Rozhodli presilové hry. Nitrania mohli duel zdramatizovať v úvode tretej tretiny pri hre štyroch proti trom, no neuspeli a my sme následne zvýšili náskok a rozhodli,“ hovorí jedna z hviezd zápasu, brankár Marcel Melicherčík.

Vychytali ste už tretiu nulu v sezóne. Nie je to v Košiciach príliš drahá záležitosť?
Nie je to až také zlé (so smiechom). V minulej sezóne v Liberci bola taxa hádam raz taká vysoká. Navyše, keď sa darí, rád prispejem do spoločnej kasy. Aspoň si potom z vyzbieraných peňazí doprajeme nejakú príjemnú hostinu.

V stredu zvyknete mať spoločný obed v kabíne. Na čom ste si pochutili tentoraz?
Na číne. V ostatných týždňoch sme mali vďaka účasti v Lige majstrov nabitý program, ale v bežnom cykle býva streda regeneračný deň. Mávame kratší tréning a o to viac sa venujeme regenerácii. Nik sa neponáhľa domov, po masáži či vírivke si trošku posedíme, niečo dobré zjeme a porozprávame sa.

**Preberali ste aj utorňajší triumf nad Nitrou?*
Ani nie. Tak ako sme predtým hodili za hlavu prehru s Piešťanmi, rovnaké to bolo teraz s výhrou nad Nitrou. Z každého víťazstva sa treba tešiť, ale len v deň zápasu. Na druhý deň už musíte myslieť na nasledujúci duel.

Darí sa vám v extralige zúročiť skúseností nabrané v LM?
Práve teraz proti Nitre sme ich mohli využiť. Väčšina súperov chodí do Košíc len brániť, ale Nitra hrala s nami otvorený hokej. To sme si mohli vyskúšať práve v stretnutiach Ligy majstrov, kde sme sa museli častejšie brániť.

Duel sledovalo zaplnené hľadisko. Chytá sa vám pred plnými tribúnami lepšie?
Oveľa lepšie. Vyslovene som sa na zápas tešil. Keď stúpite na ľad a tri štvrtiny miest v hľadisku sú prázdne, nevyzerá to dobre. Teraz bolo plno a diváci nás hnali vpred. Dúfam, že tí, čo boli na zápase a páčilo sa im, prídu aj nabudúce. Bodaj by sme v takej atmosfére hrali vždy.

Ako vychádzate s Alexandrom Hylákom, ktorý bol v predošlých rokoch jednoznačnou brankárskou jednotkou?
Na hokej sa pozeráme dosť podobne, máme takmer rovnaké názory. Môžem povedať, že sme si sadli. Zvykneme sa podeliť o pocity zo zápasu. Viem, že bol zvyknutý chytať viac a bavili sme sa o tom už po mojom príchode do mužstva. Šancu teraz dostávame ja aj Saša, tak aby ani jeden z nás nevypadol z rytmu. Pre oboch je najdôležitejšie, aby sa vyhrávalo. Zatiaľ to funguje, takže som spokojný.

Máte najlepšie čísla v lige. Sledujete štatistiky?
Už pár sezón ich nesledujem vôbec. Takže vôbec neviem, kto má akú úspešnosť, ani to, kto je najlepší strelec či najproduktívnejší hráč. V zápase chcem mať čistú hlavu. Na ľade aj tak nerozhoduje, aké čísla ste mali v predošlých stretnutiach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Marcel Melicherčík #HC Nitra