Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazstvo v Košiciach ma stálo prémie, s radosťou priznal mladý tréner Piešťan

Hokejisti Piešťan pripravili úradujúcim majstrom z Košíc prvú prehru v riadnom hracom čase (1:5). Rovnaký kúsok sa im podaril aj vlani. "Z prvých dvoch striel sme dvakrát skórovali, čo bolo kľúčové," povedal piešťanský tréner Roman Sýkora (36).

13.10.2014 17:32
Piešťany, Košice Foto: ,
Ilustračné foto
debata

V čom tkvel základ úspechu na košickom ľade?
Z predchádzajúcich víťazstiev sme si vytvorili pohodu. Vedeli sme, že ak podáme optimálny výkon, môžme byť pri troške šťastia úspešní. Chalanom som prízvukoval, že musíme z minima šancí vyťažiť maximum. Z prvých dvoch striel sme dali dva góly, čo bolo kľúčové. Košice nás v prvej tretine zasypali dvadsiatimi strelami, no podržal nás brankár Patrik Rybár. Bojovali sme a zaslúžene zvíťazili.

Košice ste zdolali aj vlani ako prvý tím v riadnom hracom čase. Máte na nich špeciálny recept?
Hráčov som motivoval, že ak zvíťazia, dám do banku svoje prémie. Po posledných zápasoch som v kútiku duše veril, že im môžeme opäť pripraviť podobné prekvapenie.

Druhým hetrikom za posledné tri zápasy sa zaskvel Dušan Pašek. Ako zapadol do tímu?
Do mužstva priniesol zdravé sebavedomie. Vytvoril údernú trojicu s Kutálkom a Holovičom. Je to poctivý chalan, ktorý na sebe tvrdo pracuje. Myslím si, že v nasledujúcich sezónach bude hrať kvalitnejšiu ligu, lebo potenciál na to určite má.

V Košiciach odohral štyri sezóny, nemuseli ste mierniť jeho prílišnú motiváciu?
Pred zápasom som ho chcel upokojiť. Povedal som mu, nech im ukáže, že ho vyhodili neprávom. Po stretnutí mi potvrdil, že tieto slová potreboval počuť. Upokojil sa prvým gólom, po ktorom mu ľudia tlieskali.

Po hetriku dokonca skandovali jeho meno. Vnímali ste to?
Samozrejme! V našich končinách to nebýva príliš zvykom. Je vidno, že tam zanechal dobrý dojem. O to viac sme radi, že je u nás. Verím, že mu forma ostane a bude mu to tam naďalej padať.

Ako hodnotíte prebiehajúcu sezónu, v ktorej ste zatiaľ na siedmom mieste?
Cieľom je dostať sa do play off. Z posledných duelov je cítiť silu mužstva a v kabíne vládne pohodová atmosféra. Hráme útočnejšie. Dali sme už 45 gólov, darí sa nám aj v presilovkách. Verím, že tento trend si udržíme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany #Roman Sýkora