Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak budem makať, možno sa objavím aj v Slovane

Hokejové Košice vymenil za Piešťany. V nedeľňajšom zápase s Martinom sa blysol hetrikom, ktorým dopomohol k víťazstvu 5:2.

06.10.2014 17:00
Dušan Pašek Foto:
Dušan Pašek.
debata

„Na ľad sa snažím priniesť rýchlosť a dravosť, ktorá ma vždy zdobila. Chalanom chcem pomôcť aj skúsenosťami a gólmi,“ uviedol odchovanec bratislavského Slovana Dušan Pašek (29).

Ako ste sa cítili ako hviezda zápasu?
Duel mi vyšiel. Strelil som tri góly, na ktorých majú veľký podiel aj spoluhráči Michal Toman a Marcel Holovič. Ich prihrávky boli perfektné. Najdôležitejšie je, že moje góly pomohli mužstvu zvíťaziť.

Kedy ste naposledy zaznamenali hetrik?
Pred dvoma sezónami v drese Košíc – vo finále extraligy proti Zvolenu. Doma sme vtedy zvíťazili 6:2.

Po štyroch rokoch ste nedobrovoľne opustili košický tím. Prekvapilo vás to?
Počas pôsobenia v Košiciach vždy visela nado mnou hrozba možného konca. V klube sú vysoké ciele a s tým súvisia aj najvyššie nároky na hráčov. Nezamýšľal som sa príliš nad tým a zobral som to ako realitu.

Ako sa cítil rodený Bratislavčan v metropole východu?
Hokej tam má silné zázemie, pracujú v ňom vynikajúci ľudia. Posúvali ma vpred po hokejovej i ľudskej stránke. Mohol som sa na nich vždy obrátiť. Z Košíc mám pozitívne dojmy, prežil tam pekné obdobie a cítil sa tam ako doma.

Hokejovú kariéru ste doteraz spojili len so slovenskými tímami – Slovanom, Skalicou, Košicami a Piešťanmi. Nechceli ste vyskúšať zahraničie?
V minulej sezóne som pre operáciu platničky toho veľa neodohral. Potrebujem sa vrátiť do starej formy a po zvážení všetkých súvislostí mi Piešťany prišli ako najlepšie riešenie. Ak budem podávať kvalitné výkony, možno príde aj zahraničie.

Aké ciele vám určilo vedenie klubu?
Hrať atraktívny hokej, ktorý bude baviť divákov a v hojnejšom počte ich priláka na štadión. Základným cieľom je dostať sa do play off.

Aké úlohy máte v tíme?
Na ľad sa snažím priniesť rýchlosť a dravosť, ktorá ma vždy zdobila. Chalanom chcem pomôcť aj skúsenosťami a gólmi.

V nedeľu sa predstavíte v Košiciach. Bude tento zápas pre vás špecifický?
Klamal by som, keby som povedal, že bude obyčajný. Prostredie v Steel aréne som mal vždy rád. Som však profesionál a nebudem sa rozptyľovať minulosťou. Naplno sa sústredím na úspech svojho tímu.

Z Piešťan to máte na skok domov do Bratislavy. Už ste videli nejaký zápas Slovana v KHL?
V tejto sezóne ešte nie, ale určite na nejaký zápas zoberiem babičku. Už sa na to teším.

Veríte, že si ešte raz oblečiete dres svojho materského klubu?
Som slovanista a bolo by pekné sa tam ešte objaviť. Momentálne som inde. Keď sa časom dostanem do formy, akú som mal pred zranením, nič nie je nereálne. Treba na sebe tvrdo makať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany #Dušan Pašek