Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trojgólový Varga: Nie som typ, čo rozpráva. Chcem pomôcť na ľade

Hokejisti Martina zvládli domáci duel s Popradom najmä zásluhou útočníka Tibora Vargu. V prvej tretine strelil v priebehu necelých šiestich minút hetrik, otočil stav z 0:1 na 3:1 a Martinčania nakoniec zvíťazili 4:1.

22.09.2014 18:00
Tibor Varga Foto:
Tibor Varga.
debata

„Cítil som sa skvele. Keď strelíte gól hneď v prvej tretine, hrá sa vám lepšie. Som rád, že som k výhre prispel hetrikom. V ďalšom priebehu sme často hrali v oslabeniach, ale bojovnosťou, obetavosťou a super výkonom brankára sme to ubránili,“ vraví 29-ročný rodák z Bratislavy.

Strelili ste niekedy taký rýchly hetrik?
V extralige to bol vôbec môj prvý hetrik. Medzi dospelými som asi tri góly v jednom zápase nedal. Vždy, keď som šiel na ľad, sa to ku mne poodrážalo. Paradoxne sa to celé začalo takmer inkasovaným gólom – súper nastrelil žŕdku a my sme z protiútoku vyrovnali. Bolo to zaujímavé, užíval som si to. Ani si nepamätám, či to boli tri úspešné striedania za sebou alebo medzi nimi bolo aj jedno bez gólu.

Aký podiel na góloch majú spoluhráči z útoku Jaroslav Markovič a Peter Galamboš?
Veľmi veľký. Dva z troch gólov som strelil prakticky do prázdnej bránky. Jaro je výborný hráč, vie gól streliť i naň prihrať. Potvrdzuje to aj v tejto sezóne, keď ma zásobuje výbornými prihrávkami. Peťo je podľa mňa jeden z najlepších centrov v lige. Som rád, že môžem hrať v útoku s dvoma super hráčmi. Tréner nás dal dokopy na prvom tréningu pred sezónou. Zatiaľ nebol dôvod niečo na tom meniť a dúfam, že to tak aj vydrží.

Úvod sezóny vám vyšiel dobre aj vlani v Žiline…
Začiatky sezóny sú u mňa celkom fajn, ale tento rok si hádam udržím produktivitu aj do ďalších týždňov a mesiacov. Chcem pomáhať tímu k víťazstvám a dostať sa v play off čo najďalej. Verím si viac ako vlani či predvlani.

Ako sa vám zatiaľ páči v Martine?
Som veľmi rád, že som tu. Máme vyrovnané mužstvo so štyrmi dobrými lajnami, obrana je kvalitná a skúsená a podporujú nás dvaja super brankári. Hráme tímovo a veríme, že nám to bude prinášať body.

Aké ciele ste si stanovili?
Vedenie chce hrať play off a pokúsiť sa prejsť cez prvé kolo, ale my sa pozeráme zatiaľ len na najbližší zápas. Chceme postupne zbierať bodíky. Máme skúsenejšie mužstvo ako v predošlých rokoch. Ak aj na nás príde nejaká kríza, verím, že to skúsení chalani dokážu ukočírovať.

Radíte sa už medzi nich aj vy?
Vekom by som aj mohol, ale v kabíne majú slovo iní. Nie som typ, ktorý veľa rozpráva. Chcem pomáhať najmä na ľade.

Dnes je v extralige pauza. Padne vám vhod alebo by ste radšej hrali?
Nehráme síce v utorok, ale nahradíme si to vo štvrtok zápasom proti dvadsiatke a na druhý deň nás čaká derby v Žiline. Z dvoch náročných zápasov chceme získať šesť bodov. Dvadsiatka je veľmi nevyspytateľný súper. Treba proti nej hrať od začiatku koncentrovane, streliť rýchle góly. Rozhodne nesmiete nič vypustiť.

Pred štyrmi rokmi ste sa už v pokročilom veku – 25 rokov – vybrali do zámoria. Čo vás na pôsobení v miestnych nižších súťažiach lákalo?
Chcel som si to vyskúšať a neľutujem to. Otvorilo mi to oči. Získal som životné skúsenosti, naučil sa jazyk, spoznal novú kultúru a aj hokejovo som sa posunul ďalej. Bakersfield Condors bola veľmi dobrá organizácia, malo to veľmi dobrú úroveň. V ECHL hrajú farmy fariem klubov NHL, takže tam všetko funguje na profesionálnej úrovni. Cítil som sa výborne. Bohužiaľ, druhý rok ma v úvode pribrzdilo zranenie a už to bolo viac-menej trápenie.

Ešte pred pôsobením v Bakersfielde v ECHL ste si zahrali aj vo FHL, kde sa vám bodovo veľmi darilo. Tam ste hetrik nestrelili?
Máte pravdu, tam som iste nejaký dal. Do FHL som šiel, lebo mi klub zaplatil pracovné povolenie. Už vtedy som však bol dohodnutý, že odtiaľ pôjdem do Bakersfieldu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tibor Varga #MHC Martin