Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na play off myslí každý, na titul Košice a Nitra

Najvyššie slovenské športové súťaže z roka na rok skromnejú, hokejovú extraligu nevynímajúc.

09.09.2014 17:38
Jozef Stümpel, Michal Šeda Foto: ,
Jozef Stümpel z HK Nitra (vpravo) a Michal Šeda z HC Košice.
debata (1)

„Sme vďační za každú sponzorskú pomoc, ďakujeme partenrom, ktorí nás podporujú,“ uviedol Juraj Bakoš, predseda predstavenstva spoločnosti Pro-Hokej na stretnutí zástupcov extraligových klubov s médiami.

Igor Nemeček, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja, na prahu 22. ročníka extraligy podotkol, že k 20. augustu si všetky kluby splnili záväzky na udelenie extraligovej licencie.

„Doba je zlá, no verím, že ako sa súťaž začne s desiatimi účastníkmi, tak sa aj s desiatimi skončí,“ vyjadril presvedčenie.

Pred štartom súťaže je cieľom všetkých klubov účasť v play off. V slnečnom dni sa to povie ľahšie než sa na ľade vykoná. V minulej sezóne sa o tom presvedčili v Žiline – skončila posledná desiata – i Trenčíne (deviaty). Oba tímy sa do najlepšej osmičky nedostali.

„Nižšie sa už ísť nedalo,“ konštatoval Imre Valášek, generálny manažér klubu. „Skúšali sme viac hráčov, z nich sme vybrali 25-členný tím. Poctivo sme sa pripravovali na zmenu pravidiel, ťažisko hry bude v útočnom, resp. obrannom pásme,“ naznačil.

Aj Jozef Daňo, predseda predstavenstva Dukly Trenčín priznal, že uplynulý ročník mužstvu nevyšiel. „Tím sme poskladali tak, aby útočil na hornú polovicu tabuľky. Káder sme uzavreli, začne v ňom aj skúsené duo Branko Radivojevič, Richard Lintner. Keď odídu, budeme hľadať náhradu.“

Martin Kalnický, generálny manažér MHC Mountfield informoval, že sezónu začalo mužstvo inak než pred rokom. „V máji sme podpísali osemdesiat percent tímu. Snažíme sa hráčom splniť, čo sme sľúbili. Pred komunálnymi voľbami sa opierame aj o spoluprácu s mestom. Pokúsime sa prejsť cez prvé kolo play off,“ naznačil ambíciu tímu.

Vo Zvolene by na uplynulú sezónu, v ktorej obhajovali titul, najradšej zabudli. „Skoro sme vypadli. Mužstvo je už kompletné, potešil nás návrat útočníka Lukáša Juríka. V play off chceme ísť čo najvyššie,“ načrtol Milan Čanky, generálny manažér HKM.

Azda najväčšími zmenali prešlo mužstvo HK 36 Hant Skalica. „Prípravu sme začali s desiatimi hráčmi, v utorok predpoludním som podpísal posledného hráča. Skalica počas účinkovania v extralige len raz chýbala v play off, takže cieľom je účasť v prvej osmičke,“ konštatoval Tibor Martinčič, nový generálny manažér.

Tibor Turan, riaditeľ HK Poprad podotkol, že mužstvo splnilo objem, ktorý tréneri naplánovali. „Začali sme s mladými hráčmi, opäť sme nadviazali spoluprácu s mestom. Teší nás návrat útočníka skúseného útočníka Ľuboša Bartečka, pokračuje aj obranca Rado Suchý. Chceme hrať o predné miesta a prinášať divákom radosť,“ uviedol.

Jaroslav Lušňák, prezident ŠHK Piešťany, informoval, že mužstvo začalo sezónu nezvyčajne už v júni. „Tréneri vyberali zostavu z 35 hráčov, neskôr ho zúžili na 23-členný. Verím, že aj nám sa ujde miestenka v play off,“ dodal.

Banskobystričanov počas rekonštrukcie zimného štadióna prichýlilo v auguste Brezno. „Radi by sme nadviazali na tretie miesto z minulej sezóny. V tíme prišlo k obmene cudzincov, máme brankára z Fínska, opäť dáme príležitosť aj vlastným odchovancom,“ informoval Michal Longauer, predseda predstavenstva HC '05.

„Naším krédom je robiť hokej pre diváka. V minulom ročníku sme na vstupnom vybrali vyše štyristotisíc eur,“ konštatoval Ján Plandora . „Pre účasť vo finále sme posunuli začiatok prípravy. V nej nás preverili zápasy s mužstvami z českej extraligy. Odišiel nám brankár, dvaja obrancovia, rozlúčili sme sa s niektorými útočníkmi. Veríme, že hráči, ktorí prišli, ich nahradia.“

Titul obhajujú Košice. „Predchádzajúcich sedem rokov sme nechýbali vo finále. Chceme hrať tak, aby sme šli do play off z čo najlepšej pozície. Pre účinkovanie v Lige majstrov sme sezónu začali skôr. V kádri veľké zmeny nenastali, je v ňom desať odchovancov. V novembri budeme hrať osem z desiatich zápasov extraligy vonku, lebo v Steel Aréne sú iné podujatia,“ uviedol Juraj Bakoš, riaditeľ HC Košice.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #extraliga #SZĽH