Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvadsiatka má kvalitu, tvrdí Bokroš

Projekt hokejovej reprezentácie Slovenska do 20 rokov vstupuje do ôsmeho ročníka. V slovenskej extralige odohrá výber trénera Ernesta Bokroša dvadsať zápasov. Vrcholom sezóny budú majstrovstvá sveta v Kanade.

05.09.2014 11:00
Ernest Bokroš Foto:
Ernest Bokroš.
debata

V rámci prípravy sa 24-členný káder zúčastnil turnajov vo Švajčiarsku, hral na Rona Cupe v Trenčíne a Tatranskom pohári v Poprade. Spolu odohral dvanásť zápasov – trinásty ich čaká dnes proti Piešťanom. Extraligovú premiéru si dvadsiatka odbije v utorok 9. septembra doma na štadióne Vladimíra Dzurilu v Ružinove proti Popradu.

„Talentov ubúda a základne klubov sú stále užšie. Pred sezónou odišlo viacero mladých hráčov ako Réway, Cehlárik, Lantoši či Šoltés do zahraničia. Napriek tomu sme postavili nový tím, ktorý má kvalitu,“ uviedol Bokroš.

„Sme mladí chalani a nemáme čo stratiť. V príprave sme potrápili a zdolali extraligové tímy. Verím, že potvrdíme dobré výkony,“ doplnil kapitán Dominik Rehák.

Celá snaha smeruje k MS do 20 rokov, ktoré sa uskutočnia v kanadských mestách Montreal a Toronto. „Chceme dať priestor najmä chlapcom z projektu. Už teraz však viem, že minimálne jedna päťka bude z hráčov zo zahraničia,“ informoval Bokroš.

Šampionát mladí Slováci odštartujú proti domácej Kanade. V skupine sa stretnú aj s Fínskom, USA a Nemeckom. .

„Máme veľa kritikov, ale som presvedčený, že projekt je správny. Hráči z neho sa vedia uplatniť v seniorskom hokeji. Chlapci, ktorí odídu do zahraničných juniorských líg a po dvoch rokoch sa vrátia, to majú náročnejšie,“ tvrdí Bokroš.

Presnejšie štatistiky doplnil manažér reprezentácie Roman Ulehla. „V slovenskej extralige momentálne pôsobí vyše sedemdesiat hokejistov, ktorí prešli slovenskou dvadsiatkou. Na tohtoročných majstrovstvách sveta v Minsku sme mali trinásť hráčov, ktorí pôsobili u nás. Marinčina, Čerešňáka a Hrivíka draftovali kluby NHL.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #extraliga #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov