Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Bartečko sa vracia do Popradu. Asi zostanem na celú sezónu, vraví

Slovenský hokejový útočník Ľuboš Bartečko sa prvýkrát od jesene 2010 zrejme opäť predstaví v extraligovom mužstve HK Poprad. Niekdajší reprezentant SR naposledy hral v českom Chomutove.

29.08.2014 14:44
Ľubomír Bartečko Foto:
Ľubomír Bartečko.
debata

„Asi zostanem celú sezónu hrať v Poprade. Uvidím, ako sa dohodneme, ale pravdepodobne to tak bude,“ povedal 38-ročný krídelník pre web Hokejportal.net.

Bartečko sa na nový ročník pripravoval už v zámorí. "Ja trénujem stále a rád, mne to problém nerobí. Udržiavať sa v kondícii je dôležité, aj keď hokej nehráte. Najmä pre zdravie. V Amerike mám kondičného trénera, ktorý ma pripravuje už viac ako desať rokov,“ pokračoval kežmarský rodák.

Pod Tatrami strávi Bartečko hokejovú sezónu aj s rodinou. „Momentálne som v Poprade a trénovať začnem, keď sa chlapci vrátia zo sústredenia vo Švajčiarku. Následne sa pripojím k tímu. Manželke sa v Poprade páči, plynule hovorí po slovensky, naučila sa. Aj deti hovoria po slovensky, školu začnú v Poprade. Mladší syn už nastúpil do prípravy svojho popradského tímu, spolu so synom Rada Suchého sú rovnaký ročník. Budú hrať spolu a chodiť do hokejovej školy,“ poznamenal majster sveta z Göteborgu 2002.

Práve s obrancom Radoslavom Suchým sa Bartečko rozhodol zriadiť v Poprade ďalšiu hokejovú plochu. „Momentálne sa tomu venujeme, chceme to dostavať čo najrýchlejšie. Je to jedna z vecí, pre ktoré zostávam v Poprade. Verím, že čo najskôr stavbu dokončíme a štadión dostaneme ‚do pohybu‘,“ dodal trojnásobný olympionik SR.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Ľuboš Bartečko