Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartečko sa vracia do Popradu. Asi zostanem na celú sezónu, vraví

Slovenský hokejový útočník Ľuboš Bartečko sa prvýkrát od jesene 2010 zrejme opäť predstaví v extraligovom mužstve HK Poprad. Niekdajší reprezentant SR naposledy hral v českom Chomutove.

29.08.2014 14:44
Ľubomír Bartečko Foto:
Ľubomír Bartečko.
debata

„Asi zostanem celú sezónu hrať v Poprade. Uvidím, ako sa dohodneme, ale pravdepodobne to tak bude,“ povedal 38-ročný krídelník pre web Hokejportal.net.

Bartečko sa na nový ročník pripravoval už v zámorí. "Ja trénujem stále a rád, mne to problém nerobí. Udržiavať sa v kondícii je dôležité, aj keď hokej nehráte. Najmä pre zdravie. V Amerike mám kondičného trénera, ktorý ma pripravuje už viac ako desať rokov,“ pokračoval kežmarský rodák.

Pod Tatrami strávi Bartečko hokejovú sezónu aj s rodinou. „Momentálne som v Poprade a trénovať začnem, keď sa chlapci vrátia zo sústredenia vo Švajčiarku. Následne sa pripojím k tímu. Manželke sa v Poprade páči, plynule hovorí po slovensky, naučila sa. Aj deti hovoria po slovensky, školu začnú v Poprade. Mladší syn už nastúpil do prípravy svojho popradského tímu, spolu so synom Rada Suchého sú rovnaký ročník. Budú hrať spolu a chodiť do hokejovej školy,“ poznamenal majster sveta z Göteborgu 2002.

Práve s obrancom Radoslavom Suchým sa Bartečko rozhodol zriadiť v Poprade ďalšiu hokejovú plochu. „Momentálne sa tomu venujeme, chceme to dostavať čo najrýchlejšie. Je to jedna z vecí, pre ktoré zostávam v Poprade. Verím, že čo najskôr stavbu dokončíme a štadión dostaneme ‚do pohybu‘,“ dodal trojnásobný olympionik SR.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Ľuboš Bartečko