Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poprad má záväzky 200-tisíc eur, ale v extralige by nemal chýbať

Hokejisti Popradu pravdepodobne nebudú chýbať v Tipsport extralige, aj keď vedenie klubu nesplnilo v prvom termíne podmienky pre splnenie licencie.

04.08.2014 22:06
poprad, štadión, hokej Foto: ,
Popradský zimný štadión.
debata

V súčasnosti má odklad na splnenie a vyrovnanie všetkých sporov do 15. augusta. Podľa predsedu správnej rady HK Poprad Rudolfa Skokana sú záväzky klubu vo výške okolo 200-tisíc eur. Vedenie podtatranského tímu sa obrátilo s prosbou o pomoc na primátora mesta Antona Danka.

"Táto vážna situácia sa rieši za pomoci pána primátora. Popradské hokejové mužstvo je v najvyššej hokejovej súťaži už viac ako 80 rokov a počas tej doby z tejto súťaže nikdy nevypadlo. To bol asi ten hlavný dôvod, prečo sme chceli, aby hokej naďalej zostal v Poprade. Myslím si, že hokejové mužstvo Popradu patrí do slovenskej extraligy. Je to kolíska dobrých hokejistov aj z minulosti. Keď sme už videli, že podpora sponzorov je chabá, obrátili sme sa so žiadosťou o pomoc na pána primátora. Pomoc prišla, osobne sa zaangažoval a zabezpečil odklad termínu do 15. augusta, aby si klub vysporiadal všetky svoje záväzky voči hráčom a trénerom. Intenzívne pracujeme na tom, aby sme splnili podmienky získania licencie na novú sezónu,“ uviedol pre denník Korzár predseda správnej rady HK Poprad Rudolf Skokan.

Primátor Anton Danko sa chce stretnúť s podnikateľom Janom Telenským a urobiť pre záchranu hokeja v meste všetko, čo je v jeho silách. "Veľkú nádej vkladám do rokovania s Janom Telenským, s ktorým sa stretnem v utorok,“ cituje Korzár Antona Danka.

HK Poprad by mal do sezóny vstúpiť s čistým štítom a v lepšej kondícii ako pred rokmi. Rozpočet na sezónu sa stále tvorí, ale mal by byť na úrovni posledného.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HK Poprad