Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Košičania vykorčuľovali na ľad, prípravu smerujú k Lige majstrov

Úradujúci slovenský hokejový majster HC Košice v stredu predpoludním prvýkrát vykorčuľoval na ľad v príprave pred štartom sezóny 2014/2015.

23.07.2014 14:38
Košice, Nitra Foto: ,
Gólová oslava hokejistov Košíc.
debata

Tréner Anton Tomko mal k dispozícii všetkých hráčov okrem doliečujúceho sa skúseného obrancu Martina Štrbáka.

„Prvý mikrocyklus sme ukončili 30. júna, v utorok sme si otestovali hráčov. Išlo o vstupnú informáciu, ako sú na tom naši hokejisti po dovolenkách. V najbližších dňoch budeme trénovať až trojfázovo. Čaká nás séria kvalitných zápasov, celá príprava bude smerovať k začiatku Ligy majstrov, ktorá pre nás štartuje 21. augusta v nemeckom Kolíne,“ povedal v stredu tréner A. Tomko.

V prestížnej nadnárodnej súťaži nastúpia „oceliari“ 21. augusta v nemeckom Kolíne proti miestnym „žralokom“ a o dva dni neskôr privítajú v Steel aréne fínskeho šampióna Kärpät Oulu.

V kabíne košického družstva v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom nastali menšie zmeny. „Máme širší káder kvalitných hráčov, momentálne celkovo päť útočných trojíc a deväť obrancov. Z toho vyplýva určitá konkurencia, ale to je pre nás veľmi dobre. Konečná zostava sa vykryštalizuje počas tohto predsúťažného obdobia. Sme veľmi radi, že budeme hrať na vynikajúco obsadenom turnaji v českom Třinci, kde hrajú dvaja účastníci Ligy majstrov a mužstvo z KHL,“ poznamenal kormidelník HC Košice.

Ťahákom augustového programu Košičanov bude okrem duelov v Lige majstrov aj prípravné stretnutie proti Slovanu Bratislava v stredu 6. augusta. „Tento zápas s odstupom času určite vojde do histórie, keďže sa stretne slovenský majster so slovenským účastníkom v KHL, aj keď ide o priateľský duel. Každý bude chcieť podať odhodlaný, bojovný výkon a vyhrať. Takže aj my urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní. Nadchádzajúce tri týždne na nás čaká tvrdá práca, tesne pred zápasmi LM už budeme dolaďovať formu,“ uzavrel Anton Tomko.

Správu priniesol oficiálny web HC Košice.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Liga majstrov v hokeji