Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan vstupom do KHL uvaril celý slovenský hokej, myslí si Růžička

Tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička tvrdí, že Slovan Bratislava vstupom do KHL uvaril celý slovenský hokej. Päťdesiatročný kouč to uviedol v rozhovore pre internetový portál iDNES.cz.

05.06.2014 12:42
Vladimír Ružička Foto: ,
Vladimír Ružička.
debata (9)

Bývalý tréner Slavie Praha, ktorý na lavičke národného tímu po ZOH v Soči nahradil Aloisa Hadamczika, si myslí, že Kontinentálna hokejová liga ohrozuje aj tú českú.

„Stále tu existuje možnosť, že by do KHL išiel hrať niektorý tradičný český klub. V poslednom čase sa riešila hlavne Sparta, ktorá je zviazaná s Levom. Vôbec si neviem predstaviť, že by nehrala extraligu,“ zdôraznil Růžička.

Ako vhodný príklad použil vstup Slovana do tejto európskej nadnárodnej súťaže. Podľa neho odchod „belasých“ z extraligy slovenskému hokeju mimoriadne ublížil.

„Odchodom Slovana sa slovenská extraliga jednoznačne rozpadla. To vám povie každý. Predovšetkým tam nie sú peniaze a všetky kluby majú problémy, aby vôbec prežili. Vidím to na českých hráčoch, ktorí sa odtiaľ rýchlo vracajú, pretože ich nikto neplatí. Závažnejšie ale je, že tá súťaž išla strašne dole po športovej stránke. Slovenská extraliga je teraz na úrovni českej prvej ligy,“ zhodnotil.

„Ale zapríčinil to Slovan a nechal v tom uvariť celý slovenský hokej. Tam hrajú extraligu tímy ako Piešťany, nechcem to zľahčovať, ale to sú niekedy mužstvá …,“ dodal.

Celý rozhovor si prečítajte TU

9 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Vladimír Růžička