Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pálffy vidí svoj príchod do Nitry 50 na 50. Sám je zvedavý, ako sa rozhodne

Príchod hokejistu Žigmunda Pálffyho do extraligového HK Nitra je stále bližšie. Majster sveta z Göteborgu 2002 už hovoril s riaditeľom klubu spod Zobora Jánom Plandorom.

21.05.2014 21:55
Žigmund Pálffy Foto:
Žigmund Pálffy.
debata (6)

„Bol to dobrý rozhovor a uvidíme, ako to bude pokračovať. Ja trénujem a pripravujem sa, ako keby som šiel hrať. Budeme o tom ešte spolu hovoriť, je to ‘50 na 50‘. Rovnako ako klub mám aj ja záujem. Uvidíme, ako to bude ďalej. Sám som zvedavý, ako sa rozhodnem,“ povedal pre televíziu Digi Sport skúsený krídelník.

Pálffy v drese Nitry vstúpil do veľkého hokeja. Štyridsaťdvaročný útočník by sa v novej sezóne mohol stretnúť v jednom tíme s veľkým kamarátom Jozefom Stümpelom, s ktorým v roku 1990 začínal medzi nitrianskymi seniormi. Ten ho do Nitry „lanári“ tiež.

„Spolu sme zažili veľmi veľa, odmalička sme proti sebe hrávali. Na Jožka mám krásne spomienky a na Nitru tiež. Trénujem a rád by som si s Jožkom ešte zahral. Je to dobrý človek a priateľ,“ povedal Pálffy a doplnil: „Voláme si a bol na mojich narodeninách. Hovorili sme aj o mojom možnom príchode do Nitry a zhodli sme sa, že by sme si ešte radi spolu zahrali.“

Rodený Skaličan na 42. narodeniny, ktoré oslávil 5. mája, dostal nitriansky dres so svojim menom, no bez čísla. „Dres som dostal, on už je na to asi nachystaný. Uvidíme,“ doplnil Pálffy, ktorý hral naposledy súťažné zápasy v sezóne 2012/2013 a od vypadnutia HK 36 s Piešťanmi vo štvrťfinále spomenutého extraligového ročníka sa už neobjavil na žiadnej oficiálnej súpiske.

V ostatných mesiacoch sa Pálffy k hokeju vrátil na amatérskej úrovni, v jedenástom ročníku Skalickej hokejovej ligy nastúpil na päť duelov za Veteránov, dal v nich dvanásť gólov a pridal deväť asistencií. Majster sveta 2002 má stále chuť hrať hokej na vrcholovej úrovni, preto uvažuje aj nad presunom do Nitry.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Žigmund Pálffy