Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Skalici pôjdu do sezóny s novým generálnym manažérom i trénermi

Novým generálnym manažérom hokejistov HK 36 Skalica sa stal Tibor Martinčič. Vo funkcii vystriedal Petra Srnca.

06.05.2014 14:16
Skalica - Poprad, Skalica, hokej Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Rozhodlo o tom vedenie klubu, ktoré zároveň potvrdilo doterajšieho asistenta Štefana Megu vo funkcii nového hlavného trénera. Pomáhať mu bude Michal Ružička.

„Cieľom zmeny na poste generálneho manažéra je dať riadeniu seniorov i mládeže nový impulz. Spomedzi viacerých kandidátov sa nám najlepšou voľbou zdal práve Tibor Martinčič, ktorý je Skaličan, v klube prešiel všetkými dôležitými pozíciami, od aktívnej hráčskej, cez trénerskú až po manažérsku, má adekvátne vzdelanie a mnoho dobrých nápadov. Verím, že hokejová verejnosť v Skalici mu dá čas a priestor na to, aby mohol presvedčiť, že jeho menovanie do funkcie GM bolo správne,“ povedal na klubovom webe prezident HK 36 Ivan Chovanec a naznačil aj ďalšie smerovanie klubu:

„Je dôležité, aby sme sa v Skalici vrátili k tomu, v čom sme boli dobrí, aby sme sa nenechali strhávať vysokými cieľmi, i keď získať medailu je krásne. Je dôležité, aby sme systematicky pracovali s mládežou a seniormi, aby sme opäť tešili náročného skalického fanúšika. V tejto ťažkej ekonomickej situácii to bude veľmi náročné, ale verím, že keď bude jasná koncepcia a zmysluplné projekty pre mládež, nájdu sa zdroje na to, aby sme bolo schopní zachovať vrcholový šport v našom meste.“

Vplyvom viacerých aspektov sa v Skalici dostali do nepriaznivej finančnej situácie. Klub dlhuje hráčom financie a do stanovených termínov sa bude snažiť ich vyplatiť. „Prvoradým cieľom je finančná stabilita klubu. Situácia v slovenskom športe je veľmi zložitá. Žiadny klub nechce, aby mu dal štát peniaze na súkromnú ‚zábavu‘, akou je extraliga. Jediné, čo chceme, je zaviesť zákon, ktorý by zabezpečil, že firmy podporujúce šport nebudú za tento svoj krok v konečnom dôsledku ‚trestané‘. Súčasná legislatíva klubom spôsobuje nemalé problémy a my v rámci celej ligy bojujeme za zmenu, zatiaľ, žiaľ, neúspešne,“ uviedol na klubovom webe nový generálny manažér Tibor Martinčič.

V Skalici už pracujú na zmenách v kádri. Tím isto opúšťa Martin Vyrúbalík, ktorý odchádza do Olomouca. René Školiak požiadal o rozviazanie kontraktu, rovnako aj Jindřich Barák, ktorý má ponuku zo Slavie Praha.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Skalica