Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Siedmy ligový titul v siedmom finále v rade získal kapitán so sedmičkou

Hokejisti HC Košice si vydreli majstrovský titul vo finále až v sedemzápasovej sérii proti Nitre.

21.04.2014 20:50
Peter Bartoš, Martin Štrbák Foto: ,
Zľava v popredí: Hráči HC Koššice Peter Bartošš a Martin ŠŠtrbák.
debata (1)

„Oceliari“ získali už siedmy extraligový primát v histórii najvyššej slovenskej súťaže, navyše v siedmom finále za sebou a pod vedením kapitána Martina Štrbáka, ktorý nosil sedmičku na drese.

„Ak som si pred zápasom uvedomil túto symboliku, vôbec by som sa nemusel obávať. Sedmička je pekné číslo, moje šťastné,“ priznal počas osláv na ľadovej ploche Steel arény 39-ročný Prešovčan, ktorý k trom medailám z majstrovstiev sveta, ruskému či českému titulu pridal na sklonku kariéry aj ten slovenský. „Každý titul je jedinečný a oslavy si patrične užijeme,“ pokračoval hokejista so skúsenosťami zo zámorskej NHL.

Martinovi Štrbákovi pritom osud nedoprial, aby so spoluhráčmi bojoval o titul priamo na ľade. Vo štvrtom finálovom stretnutí v Nitre totiž po zákroku Lukáša Nováka skončil v nemocnici s prasknutou lebkou a sériu sledoval už len zo striedačky. „Nie raz ma svrbeli ruky a nohy, že by som si obul korčule a šiel na ľad. Boli to strašné muky,“ pokračovala defenzívna opora Košičanov, ktorá do metropoly „východu“ prišla počas predchádzajúcej sezóny zo švédskeho Rögle.

„Chlapci boli na rozhodujúci duel ‘nahecovaní‘ už od včerajšej noci a nervozita niektorým bránila aj zaspať. Trochu som sa bál, že budú premotivovaní, pretože keď sú vysoké emócie, hrá sa v kŕči. Chalani však do toho dali všetko, podali famózny výkon, hrali so srdcom a na ľade nechali všetko,“ doplnil Martin Štrbák.

Košice v play-off potvrdili pozíciu víťaza základnej časti, ktorú vyhrali s dvanásťbodovým náskokom práve pred Nitrou. Zisk titulu bol preto logickým vyústením výkonov zverencov trénera Antona Tomka. „Celú sezónu sme dokazovali kvalitu a šli systémom ‚štart-cieľ‘. Nemali sme hluché miesta, aj keď nás trochu pribrzdili zranenia, no v play-off sme sa dali dokopy,“ dodal kapitán Štrbák.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Martin Štrbák