Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Staňa: Máme, čo sme chceli a musíme to využiť

Košičania ešte vo finálovej sérii hokejovej extraligy nezdolali Nitru v riadnom hracom čase, no ťažkú hlavu si z toho nerobia.

21.04.2014 13:00
debata
zväčšiť Rastislav Staňa. Foto: SITA, Martin Havran
Rastislav Staňa Rastislav Staňa.

„Každé víťazstvo v play off má rovnakú hodnotu, či ho dosiahnete po šesťdesiatich minútach, v predĺžení alebo samostatných nájazdoch. Stav je tri tri a my chceme získať titul. Pokojne môžeme vyhrať aj po štvrtý raz v predĺžení alebo nájazdoch, vôbec nám to nebude prekážať,“ tvrdí jedna z opôr Košíc, reprezentačný brankár Rastislav Staňa.

Siedmy duel sa hrá v pondelok v Košiciach. Bude domáce prostredie vašou výhodou?
V závere základnej časti sme tvrdo bojovali práve preto, aby sme v prípadnom siedmom stretnutí hrali doma. Máme, čo sme chceli a musíme to využiť. Dokázať to však môžeme len s dobrým prístupom a poctivým výkonom. Výkon zo šiesteho duelu v Nitre by nám istotne nestačil. S takým sa rozhodujúci súboj vyhrať nedá. Doteraz som siedmy finálový duel nezažil, ale obavy z neho nemám.

Je pre vás dôležité, aby ste na záver série vyhrali v riadnom hracom čase?
Je to úplne jedno. Každé víťazstvo má rovnakú hodnotu, či ho dosiahnete v riadnom hracom čase, predĺžení alebo samostatných nájazdoch. Preto nás poteší akákoľvek výhra.

Vo finále sa zatiaľ výrazne trápite v presilových hrách. V čom je najväčší problém?
V piatom domácom stretnutí sme v nich aspoň strieľali a búšili na bránku. No v Nitre nám chýbala početnosť streľby. Je to najmä o hlavách. Keď sa vám nedarí hra, tak sa trápite aj v presilovkách.

V šiestom súboji ste pôsobili akosi zakríknuto.
Doma sme odohrali vynikajúci zápas a asi sme rovnaký výkon nedokázali zopakovať. V tretej tretine sme sa čiastočne nakopli, ale už bolo neskoro. Možno ak by sme prehrávali nižším rozdielom, dalo by sa s tým čosi spraviť. Začiatok nám absolútne nevyšiel. Nitra si vytvorila tlak a dala prvý gól, ktorý ju nakopol. V prvých dvoch tretinách boli Nitrania o mnoho lepší, víťazstvo sme si vôbec nezaslúžili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC Košice #Rastislav Staňa #HK Nitra