Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stümpel: Dokázali sme, že siedmy duel si zaslúžime

Najproduktívnejší hráč extraligy a jej najväčšia hviezda Jozef Stümpel sa vo finálovej sérii proti Košiciam v prvých piatich stretnutiach trápil a na ľade ho nebolo vidieť tak, ako v semifinálovej sérii s Banskou Bystricou.

19.04.2014 22:34
Jozef Stümpel Foto: ,
Jozef Stümpel.
debata (1)

Kapitán Nitry však zabral v najsprávnejšom čase. Gólom v šiestej minúte (jeho prvý bod vo finále) naladil svoje mužstvo na víťaznú nôtu. Zverenci Antonína Stavjaňu pridali v druhej tretine ďalšie dva góly, zdolali Košičanov 3:1 a vynútili si siedmy zápas, ktorý je na programe v pondelok v košickej Steel aréne.

Čo rozhodlo o vašom triumfe?
Hrali sme so srdcom. Keď dáte do hry srdce, platí to na každého súpera. Vedeli sme, že sobotňajší duel môže byť naším posledným v sezóne, preto sme do toho dali všetko. Zvládli sme to a do posledného siedmeho stretnutia ideme s rovnakým odhodlaním.

Košičania boli v zápase menej aktívni, než v predošlých dueloch. Čomu to pripisujete?
Nepozeráme sa príliš na to, ako hrajú oni. Sústreďujeme sa na vlastný výkon. Myslím si, že ním sme všetkých presvedčili, že finálová séria sa nemôže skončiť už po šiestich zápasoch, ale si zaslúži aj siedmy.

Päťdesiat minút sme mali vývoj pevne v rukách, no v závere ste sa museli o výsledok trochu strachovať…
Dovtedy sme nepúšťali Košičanov do ničoho. Prišli však zbytočné chyby. Začali sme hrať vo vlastnom pásme v rohoch, a to sa nerobí. Zbytočne sme stratili puk, z nevinnej strely padol gól a potom to už bolo ťažké.

Ako ste videli svoj gól z úvodnej tretiny?
Všimol som si, že puk leží pred Rasťom Staňom, tak som do neho udrel. Vyšlo to, prešiel mu pomedzi betóny. Pomohol nám.

Duel sa odohrával v tradične výbornej atmosfére. Zažili ste už čosi podobné, ako bola záverečná ďakovačka s fanúšikmi?
Bolo to fantastické. Sme nesmierne vďační fanúšikom za to, čo celú sezónu predvádzajú a ako nás ženú vpred. Hrať pred nimi je radosť. Raz sme síce doma vo finále prehrali, ale tentoraz sme sa im správnym spôsobom poďakovali.

Nebude vám v rozhodujúcom siedmom zápase v Košiciach chýbať búrlivá domáca kulisa?
Sme radi, že v Košiciach bude opäť plno. Určite nás príde povzbudiť veľa našich priaznivcov a vytvoria nám skvelé prostredie. Veľmi sme sa chceli do Košíc vrátiť… Vyšlo to. Musíme hrať náš hokej a nechať na ľade všetko.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC Košice #HK Nitra #Jozef Stümpel