Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srdce aj taktika a zaslúžené víťazstvo, tvrdí zranený Štrbák

Zranený kapitán hokejistov Košíc Martin Štrbák sa na piate extraligové finále pozeral len z priestoru medzi striedačkami Steel arény. S diagnostikovanou prasklinou v lebke po zákroku nitrianskeho útočníka Lukáša Nováka nemohol aktívne zasiahnuť do finálového pokračovania.

18.04.2014 12:40
Martin Štrbák Foto: ,
Martin Štrbák.
debata

S kapitánskym ‚céčkom‘ ho nahradil strelec víťazného gólu Peter Bartoš, s bojovnosťou a odhodlaním celé mužstvo. Nečudo, že 39-ročný skúsený obranca po víťazstve Košíc 2:1 po nájazdoch prejavil spokojnosť. Úradujúci vicemajster sa vo finálovej sérii ujal vedenia 3:2 a už len jedno víťazstvo ho delí od zisku titulu. Siedmeho v histórii slovenskej najvyššej súťaže.

„Chlapci odohrali fantastický zápas. Nitru prevýšili nielen na strely (43:25 – pozn. red.), ale aj vo vyložených šanciach. Hrali so srdcom, oduševnene a bojovne. Zároveň dodržiavali taktické pokyny a zaslúžili si vyhrať,“ povedal Štrbák prítomným novinárom po stretnutí. Emócie na ňom vidieť nebolo, ale vo vnútri sa v ňom zrejme miešali pocity radosti aj sklamania.

Radosti z víťazstva a sklamania z toho, že nemohol spoluhráčom pomôcť priamo na ľade. Na otázku, ako prežíval zápas z ústrania, s pokojom odpovedal: „Je to trochu ťažšie na lavičke, ale ja dokážem udržať svoje emócie. Som zástancom toho, že si treba udržať pozitívne emócie a to potom pomáha.“

Štrbák so zranením hlavy už v tejto extraligovej sezóne dohral. A to bez ohľadu na to, či sa finálová séria skončí v sobotu v Nitre alebo na Veľkonočný pondelok v Košiciach. „Je tam diagnostikovaná fraktúra. Nebolí to až tak, ale človek sa cíti akoby mal prasknutú lebku,“ rozlúčil sa Štrbák.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Martin Štrbák