Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcinko: Ak nadviažeme na výkony z Nitry, nemáme sa čoho báť

Košičania odohrali v Nitre dva vydarené zápasy a získali späť to, čo súperovi doma darovali. Nemali však ďaleko k tomu, aby sa domov vracali s dvoma víťazstvami.

15.04.2014 23:04
Tomáš Marcinko Foto: ,
Tomáš Marcinko.
debata (1)

„Bohužiaľ, nepodarilo sa nám to, ale hráme ďalej. Neboli sme horší, aj keď sme v pondelok strelili o gól menej. Vypracovali sme si dosť šancí, ktoré sme mohli a mali využiť. Oproti druhému domácemu zápasu sme hrali oveľa lepšie. Viac sme korčuľovali, boli v lepšom pohybe a dostávali sa do prečíslení. Ak budeme takto hrať aj naďalej, tak na vlastnom ľade iste nebudeme mať také problémy ako v druhom zápase,“ útočník Tomáš Marcinko, jedna z opôr Košíc.

Vo štvrtom zápase, ktorý nakoniec prehrali 2:3, doplatili najmä na žalostné využívanie presilových hier. Neskórovali v nich ani raz, hoci dvakrát mali päťminútovú početnú výhodu.

„Veľmi nás to mrzí. Presilovky o dvoch hráčov, ale aj o jedného, musíme premieňať. Obzvlášť v play off. Hrali sme ich príliš po rohoch, priveľa si prihrávali. Netlačili sa do streľby,“ hľadal príčinu zlyhania.

Zverenci Antona Tomka sa museli v Nitre vyrovnať s búrlivou diváckou kulisou.

„Je skvelé, že v Nitre chodí toľko divákov na hokej. Aj u nás ich bolo na finále trošku viac ako obvykle. Niektoré veci sú trochu prehnané, ale nikomu sa našťastie nič nestalo, nezranila ho hodená fľaša alebo zapaľovač. Sú proti nám, ale aj to nám môže pomôcť, vyburcovať. Nemôžeme byť príliš citliví, patrí to k finále,“ myslí si Marcinko.

Súhlasí s ním aj víťaz Stanleyho pohára 2003 Jiří Bicek: „Pred takou kulisou sa hrá vynikajúco. Hokej hráme pre ľudí. Dúfam, že vo štvrtok nás naši fanúšikovia tiež poženú za víťazstvom.“

Sú Košičania spokojní so stavom 2:2?

„Do Nitry sme prišli vyhrať už prvý zápas a keď sa nám to podarilo, chceli sme sa ujať vedenia v sérii 3:1. Nepodarilo sa nám to, je 2:2, budeme bojovať ďalej,“ vraví Bicek. „Určite je to lepšie, ako keby sme prehrávali. No som presvedčený, že sme mali na to, aby sme Nitru zdolali aj v pondelok. Prvý nitriansky zápas bol extrémne dôležitý, potrebovali sme ho zvládnuť. Verím, že doma nadviažeme na výkony z Nitry a zlepšíme presilové hry,“ zdôrazňuje Marcinko.

Ako veľmi poznačilo zápas zranenie kapitána Košíc Martina Štrbáka, ktorého s dvojnásobnou prasklinou lebky odviezli do nemocnice? „Nemyslím si, že zranenie Martina nami otriaslo. Snažili sme sa vyhrať aj po spomínanom zákroku. No nikdy nie je príjemné pozerať sa, ako vynášajú spoluhráča na nosidlách,“ uviedol Bicek.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Nitra