Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chrenko: V Košiciach sme už vyhrali. Chceme znova

Vo finálovej sérii ešte ani raz neprehrali v riadnom hracom čase, no stav je vyrovnaný - 2:2. Hokejisti Nitry potvrdili jedno víťazstvo z Košíc na vlastnom ľade len rovnakou bilanciou, a tak nemôžu byť stopercentne spokojní.

15.04.2014 19:56
Tomáš Chrenko Foto: ,
Tomáš Chrenko.
debata

„Košičania nás ničím neprekvapili, len potvrdili, že majú výborné mužstvo. U nás hrali ešte lepšie, než doma,“ tvrdí Tomáš Chrenko, autor dôležitého pondelkového gólu na 1:1. Nitrania vyhrali 3:2.

Vo štvrtom zápase ste sa akosi pomalšie rozbiehali.
Nejaké stopy na nás určite zanechala nedeľňajšia prehra v predĺžení. Veď sme trikrát viedli a prehrali. Až do polovice druhej tretiny sme sa do toho nevedeli dostať a správne naladiť divákov. Potom sme trošku pritvrdili a paradoxne nám pomohli aj tie škaredé fauly, ktoré sme urobili. Samozrejme, nemalo by sa to stávať… Diváci aj my sme sa však potom rozbehli a v závere sme akoby viac túžili po výhre.

V pondelok ste po veľmi dlhom čase strelili gól. Ako chutil?
Čakal som naň viac ako štyri mesiace. Vo finále chutí každý gól. Hrali sme presilovku, dvaja spoluhráči boli pred bránkou, tak som to tam nahodil. Jeden obranca mal zlomenú hokejku, chalani sa snažili to doklepnúť, no puk sa odrazil ku mne a hádam na tri pokusy som ho dostal do bránky.

Košice mali k dispozícii dve päťminútové presilovky. Rozhodlo o víťazstve práve to, že ste sa v nich ubránili?
Je skvelé, že sme ich zvládli, lebo aj Košičania sú silní v presilových hrách. Potvrdilo sa, že nás na oslabenia tréner správne pripravil.

Prekvapili vás Košičania hrou na nitrianskom ľade?
Neprekvapili nás, len potvrdili, že majú výborné mužstvo. U nás hrali lepšie ako doma.

Čím to môže byť?
My sme hrali ofenzívnejšie, čo im asi zjednodušilo úlohu. Veľa zohráva aj atmosféra, v Košiciach sa mi príliš nepozdávala. Košičania sú doma pod veľkým tlakom. Niečo sa im nepodarí a diváci na nich hneď pískajú. Asi sa im doma hrá ťažšie ako vonku.

Ako sa mužstvo vyrovná so stratou Lukáša Nováka, ktorý dostal trest v hre?
Je to veľká škoda, lebo Lukáš je výborný hráč. Bude nám chýbať. Takto nemáme ani štyri kompletné päťky.

Kto bude v piatom stretnutí pod väčším tlakom?
Očakávam náročný zápas pre oba tímy. Už sme v Košiciach párkrát vyhrali, tak verím, že to zopakujeme. Stav je dva dva. Ak piaty duel zvládneme, verím, že doma to už nejako pred fantastickými divákmi uboxujeme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Tomáš Chrenko