Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičan Bartánus: Titul bude náš!

Extraligové zlato získal so Slovanom, keď bratislavský tím vo finále zdolal Košice. Teraz priebojný útočník Marek Bartánus oblieka dres Košíc a verí, že si po dvoch rokoch zopakuje majstrovské oslavy.

08.04.2014 08:30
debata
Marek Bartánus. Foto: SITA, Ivan Fleischer
Marek Bartánus Marek Bartánus.

„Nitra je silný súper, ale väčšia kvalita je na našej strane,“ tvrdí pred finálovou sériou. Začína sa v stredu v Košiciach.

Z čoho pramení váš optimizmus?
Z dôvery v silu nášho tímu. Odohrali sme dosť náročných zápasov, štvrťfinálovú i semifinálovú sériu sme zvládli bez väčších problémov. Ťažšia bola semifinálová s Piešťanmi. V nej sme si overili, že keď sme museli zabrať, tak sme aj zabrali. Preto som aj pred finálovou sériou proti Nitre optimista, aj keď nás čaká veľa práce.

V čom je Nitra nepríjemná?
Má veľkú silu v útoku, na to si budeme musieť dať najväčší pozor. Najväčšie nebezpečenstvo hrozí od jej prvej formácie vedenej veteránom Jozefom Stümpelom. Nitra má kvalitného brankára, hrá otvorene, čo je prísľub divácky príťažlivého hokeja. Verím, že aj posledný krok zvládneme.

Trúfnete si odhadnúť, na koľko zápasov sa natiahne finálová séria?
Nebudem tipovať, verím však, že posledný zápas tohto ročníka vyhráme, nech bude dĺžka série akákoľvek. Podstatné bude čo najskôr vyhrať štyri zápasy. Za dôležité považujem vyhrať prvý doma. Víťazný úvod povzbudí.

Košice v semifinále doma v prvom zápase nad Piešťanmi vyhrali, no potom dvakrát prehrali a museli doháňať stratu. Ako predísť nepriaznivému vývoju?
V druhom domácom zápase sme v prvej tretine doplatili na nekoncentrovanosť. Inkasovali sme v nej štyri góly, taká strata sa veľmi ťažko doháňa. Stalo sa, dostali sme varovanie, avšak aj keď sme prehrávali 1:2 na zápasy, v ďalších sme sa zmobilizovali a tromi víťazstvami, z toho dvoma na ľade súpera, sme si zabezpečili postup.

Stihli ste postup do finále aj jemne osláviť?
Nie, zatiaľ na to nemáme dôvod. Naším cieľom je majstrovský titul. Oslavy si necháme po jeho zisku, teraz sa maximálne koncentrujeme na finálové vyvrcholenie. Tri dni sme si oddýchli, pri rodine som si trochu od hokeja vyčistil hlavu.

Spestríte si tréning motivačným zápasom hráčov, ktorí už titul majú, proti tým, ktorým zatiaľ chýba?
Taký zápas sme na tréningu ešte nedali, no možno by bol zaujímavý. Košické mužstvo sa v porovnaní s minulou sezónou dosť obmenilo, no motív je pre každého rovnaký, či titul má alebo nemá – stať sa slovenskými majstrami! Viem, že to isté si vravia aj v Nitre, ktorá je v extraligovom finále po prvý raz. Skúsenosti sú však na našej strane.

Do Košíc ste prišli v priebehu sezóny. Bol to dobrý krok?
Určite, zatiaľ som veľmi spokojný. V Košiciach bývam, mám tu rodinné zázemie, takže sa môžem naplno venovať hokeju.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Marek Bartánus #finále play-off