Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stümpel je pre nás nenahraditeľný, priznáva hrdina Lelkeš

Výborná atmosféra, napätie až do záverečného hvizdu, rozuzlenie v predĺžení a víťazná postupová bodka domácich.

03.04.2014 17:20
Nitra, Banská Bystrica, Richard Lelkeš. Foto: ,
Rozhodujúci gól v piatom zápase strieľa Richard Lelkeš.
debata

Stredajšiemu piatemu duelu semifinálovej série play off medzi Nitrou a Banskou Bystricou nechýbalo z hokejovej krásy nič. Zverenci Antonína Stavjaňu zvládli záverečný krok, vyhrali 4:3 po predĺžení, sériu 4:1 na zápasy a pred zaplnenými tribúnami si vychutnali prvý postup do finále v histórii klubu. „Trvalo to dlho, ale teraz sme tam a je len na nás, aby sme to dotiahli až k titulu,“ vravel strelec víťazného gólu Richard Lelkeš.

Na potvrdenie postupu ste sa poriadne natrápili.
Potvrdilo sa, že posledný krok býva najťažší. Vyhrávali sme dva nula, po mojej chybe však súper znížil a krátko na to aj vyrovnal. Potom sme sa už až do konca zápasu trápili. Som veľmi rád, že som to celé rozhodol. V opačnom prípade by totiž šla prehra na môj vrub.

V čom bola Banská Bystrica najviac nepríjemná?
Banská Bystrica mala super mužstvo, počas celej sezóny sa im proti nám darilo. Zápasy v play off mali parametre finále. Keď súper v piatom zápase dvakrát vyrovnal, bolo to psychicky nesmierne náročné. Nechceli sme sa ani zamýšľať nad tým, čo by bolo, keby sme duel nedotiahli do víťazného konca. Išli sme naplno až do konca a vyplatilo sa

Opíšte situáciu pred víťazným gólom.
Už sa hralo dlho, obrancovia toho mali iste plné zuby. Už za sebou ťahali nohy. Zastal som, nechali ma voľného, urobil som kľučku, zbadal prázdnu bránku a našťastie to padlo dnu.

Vám v závere nechýbali sily?
Nemali sme s tým žiaden problém, sme výborne fyzicky pripravení. Taký zodpovedný kolektív, aký je v Nitre, som už dávno nezažil.

Ako dlho budú trvať oslavy postupu do finále?
Veľmi krátko. Večer sme si užili príjemné pocity z dobre odvedenej práce, no už od ďalšieho dňa sa sústreďujeme na finále.

Čo odkážete nitrianskym fanúšikom?
Sú šialení (smiech). Sme im maximálne vďační, to sa nedá ani opísať, akú atmosféru vedia vytvoriť. Musíte to zažiť. Ženú nás vpred, povzbudzujú nonstop počas celého zápasu. Čosi podobné som doteraz v kariére nezažil. Do kabín odchádzame vždy úplne ohučaní. Je to super! Každý hokejista by chcel čosi podobné zažiť.

Keby ste si mohli vybrať, brali by ste vo finále Košice alebo Piešťany?
Jednoznačne Košice, aby sa stretli dva najlepšie tímy. Neviem si predstaviť finále bez Košíc. Chceme zdolať aj najlepšieho…

Rozhodli sériu s Banskou Bystricou presilové hry?
Dajme tomu. Máme super päťku na presilovky – Jožko Stümpel si to vie s chalanmi fantasticky hodiť. Každú tretiu alebo štvrtú využijú na gól, čo je pre nás veľká výhoda.

Tentoraz ste sa nechali inšpirovať v početnej výhode aj vy.
Odrazil sa ku mne puk, vystrelil som a padlo to dnu (smiech). Konečne som sa presadil v presilovke – prvý raz v sezóne.

Akú veľkú zásluhu na úspechu má kapitán Jozef Stümpel?
Náš postup do finále je najmä jeho zásluha, jeho úspech. Je skvelý vodca kabíny. Keď sme v náročnej situácii, vždy veríme, že niečo urobí, vymyslí a dostane nás cez ňu. A on to dokáže. Je pre nás nenahraditeľný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Richard Lelkeš