Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fico poslal Banskej Bystrici milión na zimný štadión

Na rekonštrukciu severnej tribúny banskobystrického zimného štadióna je určená dotácia milión eur, ktorú koncom minulého roka získalo mesto z rozpočtovej rezervy predsedu vlády.

09.01.2014 17:58
zimný štadión, Banská Bystrica Foto:
Zimný štadión v Banskej Bystrici.
debata (20)

Ako vyplýva zo zmluvy medzi Úradom vlády SR a Banskou Bystricou, mesto musí dotáciu použiť výlučne na tento účel a vyúčtovať do konca roka 2015.

Zároveň sa mesto zaviazalo, že najmenej 10 rokov od dokončenia rekonštrukcie nezmení vlastnícke ani iné právo k pozemku ani stavbe a štadión bude využívať v súlade so zmluvou so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) z 18. decembra. V nej sa mesto zaviazalo, že 10 rokov od kolaudácie zrekonštruovanej severnej tribúny bude zimný štadión slúžiť na účely ľadového hokeja so sezónami od začiatku augusta do konca apríla. V tomto období tiež v rozsahu 100 hodín ročne poskytne štadión bezplatne SZĽH pre potreby štátnej reprezentácie a denne v čase od 6.00 h do 20.00 h ho na šesť hodín poskytne zadarmo na tréningy mládeže.

Posledné väčšie stavebné úpravy na takmer 50-ročnom banskobystrickom zimnom štadióne urobili v roku 2009, keď vybudovali novú južnú tribúnu a zázemie pre hokejistov pod ňou. Dokončenie rekonštrukcie vrátane novej severnej tribúny avizoval vtedajší primátor Ivan Saktor na rok 2010, pričom výšku potrebnej investície odhadol na dva milióny eur. Pre nedostatok financií však rekonštrukcia nepokračovala.

Ako vo štvrtok pre agentúru SITA uviedol ekonóm mestskej organizácie Správa športových a telovýchovných zariadení mesta Martin Majling, dotácia bude stačiť na realizáciu časti pôvodného projektu severnej tribúny. „Pri rekonštrukcii tribúny pôjde o komfort fanúšikov – státie sa zmení na sedenie. Nás skôr trápi prevádzka štadióna, ako je chladenie či rolby,“ dodal Majling.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #zimný štadión